Każdy, kto wybiera się do pubu lub restauracji, spodziewa się, że zaserwowane mu dania i napoje będą dobre jakościowo. Tymczasem okazuje się, że co trzecia kostka lodu używana przez barmanów do chłodzenia soków i drinków, zawiera groźne bakterie, m.in. E. coli.
Eksperci z Brytyjskiej Agencji Ochrony Zdrowia (HPA) odkryli, że w większości pubów i restauracji, znajdujących się na Wyspach, nagminnie zdarzają się brudne zmywarki oraz nieczyszczone miesiącami maszyny do lodu. Przez takie zaniedbania co czwarty klient zmaga się z biegunką i wymiotami.
Przerażający brak jakiejkolwiek higieny dotyczy głównie lokali brytyjskich, jednak gdyby podobne badania przeprowadzono w Polsce - prawdopodobnie nie wypadlibyśmy w nich dużo lepiej.
Maja Zielińska
Zobacz także:
Z czego ludziom łatwiej byłoby zrezygnować niż z FACEBOOKA? (Dziwny RANKING)
Sondaż kręcił się wokół rzeczy, bez których nie umiemy się w życiu obejść.
Plaga KAZIRODZTWA w USA: Jeden dawca płodzi niezliczoną ilość dzieci (Co jeśli kiedyś się spotkają?)
Anonimowość, którą gwarantują banki spermy swoim dawcom i biorcom może doprowadzić do szeregu ludzkich dramatów i wad genetycznych.