Książka kulinarna „Kuchnia kanibala, czyli 22 potrawy z człowieka” to dość kontrowersyjna literatura tylko dla osób o wytrzymałych nerwach. Na kolejnych stronach jej autorzy (niestety swoje nazwiska postanowili zatrzymać w tajemnicy), dzielą się sekretnymi recepturami na wyśmienite dania z ludzkiego mięsa.
Jak informuje wydawnictwo, to „jedyna na rynku, bogato ilustrowana książka kucharska dla nieortodoksyjnego smakosza. Już nigdy nie zaskoczy cię niespodziewana wizyta teściów, krewnych i przyjaciół, kiedy w lodówce tylko półtusza z listonosza. Otwórz się na magiczny świat kuchni kanibala i zajadaj, aż ci się będą uszy trzęsły. Pełna czarnego humoru i makabry książka, idealny prezent dla przyjaciół z poczuciem humoru.”
W środku znajdziemy między innymi przepisy na jędrną babkę czy zimne nóżki. My mamy dla Was próbkę intrygujących przepisów. Oto tajna receptura na mózg w buraczkach:
„Do 2 litrów wrzącej wody wlewamy ocet, wkładamy mózg, obgotowujemy przez średnio 10 minut (w zależności od wykształcenia lub płci dawcy). Następnie wyjmujemy na sito i po odsączeniu obieramy z żyłek. Ugotowane buraki ścieramy drobno na tarce i wraz z pokrojoną w kostkę cebulą podsmażamy na smalcu, aż do powstania zwartej masy, którą wykładamy na półmisek. Na wierzch kładziemy mózg i obficie posypujemy natką pietruszki. Podajemy z grzankami.”
Podejrzewamy, ze autorzy i wydawcy uznali temat za niezwykle zabawny, choć nam niestety nie jest do śmiechu. „Kuchnia kanibala, czyli 22 potrawy z człowieka” ukazała się nakładem wydawnictwa Replika. Można ją nabyć za pośrednictwem większości księgarni internetowych, kosztuje około 23 złotych.
Natasza Lasky
Zobacz także:
Zamordował i zjadł koleżankę! Teraz jest celebrytą!
Przyszedł na świat przedwcześnie i od pierwszych dni życia był niezwykle chorowity, słaby oraz wątły. Już w szkole podstawowej jego wygląd był obiektem żartów wśród rówieśników, a w miarę upływu czasu Issei stawał się coraz mniej atrakcyjny i coraz bardziej wyalienowany…
Masowo torturują i mordują psy!
5000 psiaków dziennie poddawanych jest okrutnym torturom – duszeniu, podpalaniu, wieszaniu czy rażeniu prądem… Niektóre z nich umierają na skutek bezdusznego pobicia. Ich mięso trafia później do barów, gdzie uważane są za regionalny przysmak.