Witam Papilotki,
Już od dłuższego czasu śledzę Wasze artykuły kulinarne i postanowiłam dodać coś od siebie. Jest to sałatka z sosem miodowo-musztardowym i są w niej chyba wszystkie możliwe smaki więc zaspokaja każdą zachciankę.
Składniki (na ok 3 osoby):
Sos:
Miód należy rozpuścić jeśli jest skrystalizowany i wymieszać z taką samą ilością musztardy, doprawić niewielką ilością soku z cytryny.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić w paseczki i zostawić na chwilkę w marynacie (olej+czosnek+przyprawa do kuchni meksykańskiej), a następnie obsmażyć. Jajka ugotować, boczek (w realu można kupić krojony w cienkie plasterki) pokroić w nieduże paski i obsmażyć aż będzie chrupiący, sałatę podrzeć na nieduże kawałki, bagietkę pokroić w kostkę i zarumienić na maśle z dodatkiem przyprawy do masła.
Podanie:
Jeśli ktoś lubi można dodać pomidorki koktajlowe, które wzbogacą barwę potrawy.
Życzę smacznego!