Bąbelkowy „eliksir życia”: owocowo-kwiatowa kombucha

Ma wyjątkowy smak, aromat oraz prozdrowotne właściwości!
Bąbelkowy „eliksir życia”: owocowo-kwiatowa kombucha
Fot. mat. prasowe
25.05.2023

Kombuche z Zakwasowni Rodziny Sadowskich właśnie zawitały na przyjęcia, bo musujące w kieliszku bąbelki idą w parze z dobrą zabawą. Teraz orzeźwiający toast możesz wznieść o dowolnej porze dnia, celebrując wyjątkowe chwile i ciesząc się smakiem bez kompromisów. Wybierz dowolną owocowo-kwiatową wersję kombuchy, przygotowaną na bazie zielonej lub czarnej herbaty i poczuj szampański klimat lata.

Zobacz także: Nowość! Pyszne pasty orzechowe do kanapek i owsianki

Kombucha szturmem zdobywa świat, ale choć moda na nią dopiero się rozkręca, to napój ten znany jest od wieków w Japonii i w Chinach, gdzie nazywany jest „eliksirem życia”. Powstaje on w drodze naturalnej fermentacji na bazie czarnej lub zielonej herbaty, cukru i grzybka herbacianego, który jest kulturą mikroorganizmów: dobrych bakterii i drożdży. To one sprawiają, że herbata fermentuje, zużywając cukry i przetwarzając je na kwas octowy, kwas glukonowy oraz inne substancje, które nadają kombuchy wyjątkowy smak, aromat oraz prozdrowotne właściwości!

kombuchaFot. mat. prasowe

Naturalna, niefiltrowana i niepasteryzowana kombucha zawiera moc probiotyków, które pomagają w utrzymaniu zdrowej floty bakteryjnej w jelitach. Fermentowana herbata jest także bogata w polifenole, witaminę C i kwasy organiczne. To dlatego regularne picie tej kiszonki wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!

Kombucha to także produkt żywy, bo zawarte w niej mikroorganizmy nieustannie pracują - dlatego płyn bąbelkuje i delikatnie gazuje. Szampański efekt dodaje kombuchy atrakcyjności, bo dzięki temu stanowi ona smaczną, naturalną alternatywę dla napojów gazowanych czy musującego alkoholu. Kombucha z Zakwasowni Rodziny Sadowskich, dzięki eleganckim etykietom ze złotymi napisami, nadaje się idealnie na prezent lub może zastąpić przynoszoną na spotkanie butelkę wina.

Przed otwarciem dobrze jest schłodzić napój w lodówce. Nie należy także potrząsać butelką, chyba, że zależy Ci na wystrzałowym efekcie trunku!

kombuchaFot. mat. prasowe

Kombucha truskawkowa to fermentowany napar z zielonej herbaty, którego smak został wzbogacony syropem z truskawek. Delikatnie musująca, trochę kwaskowata, lekko słodka - doskonale orzeźwia i pysznie smakuje.

Różane kombuche:
Kombucha różana
Kombucha róża i miód
Kombucha mięta, róża, granat

Powstają na bazie naparu z zielonej herbaty, do której dodano wyciąg z płatków róż, miód oraz sok z granatu i wyciąg z mięty.

Kombucha cytryna i kurkuma jest intrygująco wytrawna i mocno soczysta.

Kombucha z hibiskusem powstaje na bazie czarnej herbaty, a wyciąg z hibiskusa nadaje jej kwiatowy aromat i głęboki kolor.

Kombucha imbirowa - energetyczna kiszonka z zielonej herbaty, która ma wyrazisty, lekko pikantny smak.
Cena: 28 zł / 750 ml

Wypróbuj również:

Kiszonki pełne smaku od Zakwasowni Rodziny Sadowskich

Najpyszniejsze kiszonki, musujące kimchi i wytrawne zakwasy każdemu wyjdą na dobre. Szczególnie, gdy za ich jakość ręczą Miodziarze z Pasiek Rodziny Sadowskich, którzy stworzyli te niesamowite przysmaki wspólnie z doświadczonymi mistrzami kiszenia z marki Zakwasownia. Tak powstała Zakwasownia Rodziny Sadowskich, gdzie zdrowie ma słodko-kwaśny smak.

kiszonki sadowskichFot. mat. prasowe

Kiszonkowa rewolucja z Zakwasowni Rodziny Sadowskich ma niezwykłe kolory warzyw i owoców, które poddane procesowi fermentacji, w naturalny sposób stają się wytrawnym sposobem na odporność. Zawarty w nich kwas mlekowy, witamina C i prebiotyki pomagają zadbać o mikroflorę jelitową i jeszcze skuteczniej rozprawić się z bakteriami i wirusami.

W Zakwasowni Rodziny Sadowskich kisi się buraki, kapustę oraz herbatę. W ten sposób powstają zakwasy, kimchi oraz kombucha w niespotykanych do tej pory kompozycjach smakowych. Słodyczy dodaje im miód i naturalne soki owocowe, a wyrazistość zapewniają takie przyprawy jak: imbir, mięta, chili i chrzan. Etykiety produktów mają dobrze już znany estetyczny sznyt z „pasiekowym twistem”, dzięki czemu cieszą oko i doskonale prezentują się na stole.

Z Zakwasownią Magdy i Mikołaja Batorów połączyła nas pasja do zdrowego stylu życia i żywienia oraz miłość do natury. Zaczęło się od wspólnie stworzonych zakwasów, które bardzo szybko zyskały grono smakoszy. Postanowiliśmy więc stworzyć następne pyszne, naturalne kiszonki, a do tego wykorzystać nasze „pasiekowe” doświadczenia dbałości o każdy szczegół produkcji, a także najlepsze praktyki obsługi klienta, które gwarantują bezpieczeństwo, szybkość i niezawodność dostawy produktów

- wyjaśnia Arek Sadowski, założyciel Pasiek Rodziny Sadowskich oraz Zakwasowni Rodziny Sadowskich, i dodaje:

Na początek w naszym sklepie internetowym oferujemy cztery rodzaje zakwasów, w tym np. zakwas z buraka złotego z kurkuma, imbirem i cytryną, a także kimchi w trzech stopniach ostrości. Hitem będą także kombuche, które przygotowaliśmy aż w 7 wersjach smakowych, w tym m.in. z truskawką , z różą i miodem oraz z hibiscusem. Są orzeźwiające, lekko musujące i z powodzeniem zastąpią napoje alkoholowe podczas letnich przyjęć.

Zobacz także: MIODOGRYZKI. Owocowa przekąska idealna do żucia

Mat. prasowe

Polecane wideo

Intrygujące, zmysłowe perfumy. Kobiety, które nimi pachną, ciągle słyszą komplementy
Intrygujące, zmysłowe perfumy. Kobiety, które nimi pachną, ciągle słyszą komplementy - zdjęcie 1
Komentarze
Ocena: 5 / 5

Polecane dla Ciebie