Wielkanoc to wyjątkowe święto. Pełne refleksji i spotkań z rodziną. A nie ukrywajmy te spotkania z rodziną poza wspólnym spędzaniem czasu, to też pyszne jedzenie, które zachwyca podniebienie nawet najbardziej wymagających. Ciężko jest każdego roku wymyślać coś, co jest zgodne z tradycją, a smakiem zaskakuje.
Na całe szczęście są sprzęty, które nie dość, że „pomagają” w kuchni to jeszcze wydobywają niepowtarzalny smak potraw. Oczywiście, wielofunkcyjnych sprzętów AGD na rynku jest całe mnóstwo do wyboru. Pytanie brzmi, czy one faktycznie ułatwiają i umilają gotowanie, czy może sprawiają, że do kuchni zakrada się jeszcze większy chaos?!
Ale… istnieje coś, dzięki czemu faktycznie zapewnia zupełnie inną jakość gotowania. Cook4Me touch, który dosłownie gotuje za nas. Już nie musisz się martwić o nic więcej poza wrzuceniem produktów do środka i tyle! Brzmi niemożliwie? Przekonaj się, że to prawda!
fot. Materiały partnera
Cook4Me touch to nowatorskie połączenie smartfona i wielofunkcyjnego narzędzia do gotowania marki Tefal. Nie jest to kolejne, wielofunkcyjne urządzenie, których jest wiele w polskich kuchniach. To coś, dzięki czemu zakochasz się w gotowaniu, a przygotowanie potraw wielkanocnych będzie czystą przyjemnością. Dodatkowo Cook4Me touch skraca czas przygotowania posiłków dzięki gotowaniu pod ciśnieniem. Wystarczy jedno dotknięcie, by wybrać coś pysznego z setek wbudowanych przepisów i obiad, czy o czym tylko marzymy było gotowe w 15 minut. Dzięki Cook4Me touch gotowanie nigdy nie było bardziej przyjemne i tak intuicyjne! Dzięki dedykowanej aplikacji Tefal i stale powiększającej się bazie przepisów możesz przygotować pyszne i zdrowe obiady. Przygotuj składniki, wrzuć je do Cook4Me i gotowe.
Chcesz się przekonać? Poznaj przepis na wybitny krem z chrzanu, który wkomponuje się idealnie w wielkanocne menu i zachwyci każde podniebienie.
Składniki:
Przygotowanie:
Pokrój ziemniaki razem ze skóra w grubą kostkę. Cebulę także pokrój w grubą kostkę. Warzywa mocno przesmaż na maśle, po kolei w urządzeniu Cook4Me touch. Na koniec wrzuć czosnek, dodaj przyprawy, chrzan, zalej bulionem i gotuj podciśnieniem wg wskazań. W międzyczasie weź patelnię z powłoką tytanową i zrób na niej chipsy z boczku. Oliwę z oliwek zmiksuj blenderem ze szczypiorkiem i przetrzyj przez sitko z gazą.
Chleb razowy pokrój w kostkę i przesmaż na patelni tak żeby się mocno zrumienił. Na koniec zmiksuj chleb blenderem tak żeby powstała kruszonka. Zagotowane warzywa zmiksuj najlepiej w blenderze kielichowym razem ze śmietanką. Gotową, kremową zupę podawaj z oliwą szczypiorkową, kruszonką z chleba i chipsem z boczku.
Proste? Dokładnie, a jakie pyszne!
Artykuł partnera