Nowe smaki past warzywnych PODRAVKA – Pyszności!

Śródziemnomorskie słońce zamknięte w słoiku!
Nowe smaki past warzywnych PODRAVKA – Pyszności!
10.05.2015

Dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej firma Podravka przygotowała nowe smaki past warzywnych – Relish, Pindżur i Paprykę w musztardzie. Są to wyjątkowedodatki do potraw z oryginalną warzywną nutą.Nowe pasty powstały na bazie oryginalnej, chorwackiej receptury i nie zawierają konserwantów.

Pasta Relish przyrządzona została na bazie ogórków, papryki, pomidorów, cebuli i przypraw. Doskonale smakuje zarówno z panierowanym, jak i pieczonym mięsem. W ciekawy sposób podkreśli smak gulaszów i sosów oraz dań warzywnych, sprawdzi się też idealnie jako dip do zimnych przekąsek: serów, nachos i krakersów. Będzie również smakowitym dodatkiem do potraw z grilla.

Pindżur swój aromat i kolor zawdzięcza mieszance najwyższej jakości warzyw dojrzałych w słońcu południowej Europy: kawałków słodkich pomidorów i czerwonej papryki, bakłażana, cebuli oraz starannie wyselekcjonowanych przypraw. Pindżur to doskonały dodatek do wędlin i mięs, dań rybnych oraz sałatek. Idealnie podkreśli smak dań warzywnych oraz sosów. Doskonale sprawdzi się również jakooryginalne nadzienie mięsnych rolad.

Ostatnia nowość wśród past warzywnych oferowanych przez Podravkę to Papryka w musztardzie, będąca doskonałym połączeniem dojrzewającej w śródziemnomorskim słońcu papryki, cebuli oraz aromatycznej musztardy. Idealnie podkreśli smak pieczonego mięsa oraz wędlin. To również unikalny dodatek, który doskonale skomponuje się z daniami z grilla.

Komentarze (2)

Ocena: 4.5 / 5
celina (Ocena: 4) 24.08.2015 13:57
A jak wygląda kwestia „dodatków” w tych pastach? Bo ja chętnie kupuje polskie wyroby, jak np. z Międzychodu, ale musze mieć pewność, że są bez tej całej chemii.
odpowiedz
Goodforyou blog (Ocena: 5) 10.05.2015 10:07
Jestem wegetarianką i sama często robię pasty warzywne. Kiedy nie mam czasu sięgam po produkty tej firmy. Są całkiem smaczne;)
odpowiedz

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo