Nowości kulinarne maja - skosztuj w tym tygodniu!

Moc pyszności na weekendowe spotkania na świeżym powietrzu.
Nowości kulinarne maja - skosztuj w tym tygodniu!
26.05.2012

FROSTA, Szpinak siekany, 2,99 zł. Naturalny, lekko rozdrobniony szpinak bez dodatków. Uprawiany specjalnie dla FRoSTY i zamrożony tuż po zebraniu szpinak stanowi bogactwo żelaza, witamin i soli mineralnych. Stanowi niewyczerpane się źródło kulinarnych inspiracji. Sprawdzi się jako baza do zup, sosów oraz farszów do pierogów, naleśników i tart.

VIVALIFE, Mleko kokosowe, 13,50 zł. Powstaje z wyselekcjonowanych owoców, pochodzących z ekologicznych plantacji. Ten niezwykły napój to efekt połączenia bogatej w minerały i mikroelementy wody z wnętrza młodego, zielonego kokosa oraz jego miąższu, z którego nie zostały wyekstraktowane wcześniej wiórki kokosowe. Odznaczone certyfikatem BIO Coco milk for drinking marki dr. Antonio Martins doskonale wkomponowuje się w zdrową, zbilansowaną dietę, zapewniając odrobinę smakowitej egzotyki w życiu codziennym.

SPOŁEM, Snack Przysmak Świętokrzyski. Smaczne chrupki w formie pelletu, dostępne w różnych ciekawych kształtach. Przekąska, przeznaczona do smażenia, przygotowana została bez dodatku przypraw i aromatów, dzięki czemu możemy doprawić snacki według uznania: na słodko, słono, bądź ostro. Smaczne i dziecinnie proste do zrobienia (proces smażenia zajmuje dosłownie kilka sekund) doskonale sprawdzą się w czasie wakacyjnych wojaży.

Nowości kulinarne

LAMBERTZ, Pierniki z nadzieniem z czerwonej porzeczki, 5 zł. Oryginalne połączenie lekko kwaskowej masy i pełnego, bogatego smaku piernika z pewnością odkryją przed nami nieznane obszary doznań smakowych. Zawartość estetycznego i kolorowego 200 – gramowego opakowania wystarczy na podwieczorek dla całej rodziny lub niezapowiedzianych gości. Pierniki z nadzieniem porzeczkowym Lambertz są też świetną propozycją na niezobowiązujący upominek: nietypowy smak nadzienia oraz gustowne opakowanie gwarantują uśmiech na twarzy obdarowanego.

OWOCOWA ROZKOSZ, Niskosłodzony dżem Truskawka z Rabarbarem, 4, 50 zł. Słodki smak znanej i lubianej przez wszystkich truskawki przełamany został świeżym, orzeźwiającym i delikatnie kwaskowym aromatem rabarbaru – to propozycja dla tych, którzy cenią sobie tradycyjne smaki, wzbogacone jednak nutką awangardy. Amatorzy nowości z pewnością docenią ciekawe połączenie owoców w dżemie, który sprawdzi się nie tylko jako nadzienie do naleśników. Możemy eksperymentować i łączyć go z licznymi składnikami, jak np. z kozim serem.

FLEURY MICHON, Paluszki Surimi, 8 zł. Są łatwe w przygotowaniu. Można je podać na kilka różnych sposobów - jako danie główne (od razu po wyjęciu z opakowania), składnik różnorodnych potraw, np. sałatek lub jako idealna zdrowa przekąska. Zainspirowane zostały tradycyjnymi japońskimi recepturami, a swój łagodny i delikatny smak zawdzięczają rybom złowionym w  sposób kontrolowany na pełnym morzu. Sposób połowów oznacza, że producent dba o smak i zdrowie konsumentów, ale równie ważna jest dla niego troska o środowisko naturalne.

Zobacz także:

Domowe bułeczki, chlebki i rogaliki - proste przepisy na aromatyczne pieczywko ♥

Ciasto francuskie w wersji wytrawnej - aromatyczne pierożki, pikantne zawijasy itp.

Komentarze (19)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 27.05.2012 16:13
Surimi wcale nie jest zdrowe!!! Ma zawartosc ryb do 30% a reszta to konserwanty i tanie wypełniacze. Jeśli chcecie kupić sprawdzcie etykiete.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 26.05.2012 23:48
gdzie można dostać to mleko kokosowe?
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 26.05.2012 20:57
snacki są super, smak dzieciństwa :) ale tylko na ciepło, zimne są niedobre ;P
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 26.05.2012 15:50
Przysmak Świętokrzyski ma parę łądnych lat :)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 26.05.2012 14:28
Przysmak świętokrzyski ma co najmniej 15 lat, więc pozdrawiam redakcję :D
zobacz odpowiedzi (1)

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo