Nowości kulinarne stycznia - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!

Styczniowe nowinki kulinarne: na słodko i na słono.
Nowości kulinarne stycznia - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!
28.01.2012

MIĘDZYBRODZKI MAKARON, Makaron 5-jajeczny Krajanka, 2,80 zł. Jego receptura opracowana została zgodnie ze sztuką kulinarną, którą kierowały się nasze mamy czy babcie. Jej podstawą są świeże jajka, wybijane wprost do wyrabianego podstawowego ciasta. Poza pięcioma świeżymi jajkami użyto do jego produkcji najwyższej jakości mąki pszennej oraz semoliny z pszenicy durum, najlepszej do przygotowywania makaronów. Ma nie tylko piękną, złocistą barwę, lecz również spoistą, trwałą konsystencję.

WAWEL, Michałki pomarańczowe, 7,99 zł/280 g. To delikatne połączenie orzechów 
z subtelną nutą pomarańczy i cząstkami kandyzowanej skórki pomarańczowej, otulone delikatną pomarańczową otoczką.

DELECTA, Czekoladowy kubek, 1,49 zł. Jednoporcjowa saszetka z łatwością zmieści się w każdej kieszeni. Sprawdza się w biurze, na nartach czy podczas leniwego wieczoru na kanapie – rozgrzewa, dodaje energii, poprawia humor. Wybierz jeden wariant spośród pięciu smaków, dostępnych w ofercie: klasyczny, gorzki, z miętą, pomarańczą lub z kawą, dodaj gorącą wolę lub mleko, zamieszaj i gotowe. Delektuj się czekoladowym smakiem w chłodne i mroźne dni.

nowości kulinarn

LACPOL, Ser Kefalotiri, 27,90 zł. Tradycyjny grecki ser długo dojrzewający o wyrazistym, pikantnym smaku i aromacie. Doskonale nadaje się do kuchennych eksperymentów z greckimi składnikami: różnymi rodzajami mięs, bakłażanem, pomidorami, oliwkami. Może być także podawany jako dodatek do win na talerzu serów lub meze, czyli tradycyjna grecka zakąska podawana z pieczywem do kieliszka ouzo.  Z kefalotiri można też przygotować inny grecki przysmak, saganaki – ser smażony na patelni w delikatnej panierce, serwowany z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z cytryny.

DAN CAKE, Rolada owocowa. Zrolowany biszkopt, przełożony śmietankowo – owocową masą i oblany wstążką czekoladowej polewy wygląda naprawdę fantazyjnie i smakowicie. Sekret jej smaku tkwi w prostej, naturalnej kompozycji trzech warstw - puszystego biszkoptu, delikatnego śmietankowego kremu i owocowego musu. Ciasto dostępne jest w trzech smakach: truskawkowym, malinowym i kakaowym. Każda z rolad wypiekane jest na bazie odpowiednio wyselekcjonowanych składników, bez dodatków konserwantów i sztucznych aromatów.

Zobacz także:

Ekspresowe desery z mniej niż 5 składników!

Oto nasze pomysły na desery, które zrobisz raz, dwa – a smakować będą wybornie.

Poradnik kulinarny: Dania z ziołami

Polecamy przepisy na dobrze doprawione dania, w których przypraw nie brakuje.

Komentarze (15)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 10.02.2012 18:03
Xyhka5 qfniclnyfttm
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 07.02.2012 09:21
kpJyXY ocmswfdoxbap
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 06.02.2012 17:13
Wprowadź knmeotarz Jeżeli wklejasz kod, użyj znaczników <code></code> Powiadom mnie o odpowiedzi na mój knmeotarz
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 30.01.2012 19:01
michałki są przepyszne
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 28.01.2012 21:20
Ten ser to cena za kilogram? Bo jakoś nie wyobrażam sobie zapłacić 27zł za małą kosteczkę..
zobacz odpowiedzi (1)

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo