Nowości kulinarne października - skosztuj w tym tygodniu!

Niech Twoja spiżarnia wypełni się jesiennymi smakołykami!
Nowości kulinarne października - skosztuj w tym tygodniu!
01.10.2011

WAWEL, Cukierki nadziewane Pomarańcza. To prawdziwie cytrusowa słodycz. Soczystość i świeżość owocowego nadzienia, otulonego pomarańczową otoczką, gwarantuje mocne wrażenia smakowe. Smak cukierka przypomni ciepłe, letnie dni, a jego opakowanie
w kolorze soczystej pomarańczy doskonale wtopi się
w klimat pory roku.

BRITTA, Ryż jaśminowy, 4,50 zł. Ma charakterystyczne wysmukłe, śnieżnobiałe ziarna. Po ugotowaniu ziarno jest miękkie, puszyste i delikatnie kleiste. Doskonale nadaje się do wykwintnych dań i wszelakich potraw kuchni azjatyckiej. Jego delikatny smak i subtelny jaśminowy aromat idealnie komponuje się z drobiem, owocami morza a także z orzechami nerkowca. Polecany jest także do przygotowywania deserów na bazie ryżu.

GOOD FOOD, Wafle ryżowe extracienkie z kokosem, 2,50 zł. Zostały przygotowane zarówno dla amatorów niebanalnych słodkości, jak i dla miłośników chrupiących przysmaków. Na wyjątkowy smak wafli składa się połączenie wiórków kokosowychi brązowego ryżu. Jeden wafel ma tylko 17 kcal i 0% tłuszczu. Jest to jedyny wafel na rynku z tak małą zawartością kalorii. Ponadto nie zawiera soli, dzięki czemu nie przyczynia się do zatrzymywania wodyw organizmie.

nowości kulinarne

TABASCO, Sos Tabasco. Produkowany jest według starej, oryginalnej receptury. W jego skład wchodzą wyłącznie trzy produkty: ostra, czerwona papryka, sól i naturalnie destylowany ocet.  Zanim sos zostanie wysłany do sprzedaży przez trzy lata fermentuje i dojrzewa w specjalnych, dębowych beczkach. Sos w wyjątkowy sposób  podkreśla smak potraw, a dzięki zkapsaicynie jest wartościowy dla zdrowia.

AVES, Lasagne Bolognese, 6,99 zł. Dostępna w 400 gramowym opakowaniu, przygotowana z najlepszych składników według włoskich receptur, dorównuje smakiem starannie przygotowanej domowej lazanii.  Jako produkt garmażeryjny jest gotowa do spożycia zaraz po podgrzaniu. Wystarczy 10 do 12 minut w kuchence mikrofalowej, bądź 25 minut w temperaturze 180° w piekarniku, aby cieszyć się pożywnym, pysznym i pachnącym włoskim rarytasem.

MOŃKI, Ser Podlaski, 3,20 zł. To jasnożółty, elastyczny ser, usiany nielicznymi, okrągłymi lub owalnymi oczkami o niewielkiej średnicy. Wyjątkowy aromat zawdzięcza wykorzystaniu wysokiej jakości składników  i kilkutygodniowemu dojrzewaniu. Jest dostępny w blokach lub w paczkowanych plastrach. Dzięki funkcji „otwórz-zamknij” opakowanie można wielokrotnie otwierać, bez obawy o utratę świeżości produktu.

Zobacz także:

6 prostych pomysłów na zapiekankę z makaronem

Parówki moga być wyśmienite! 7 smacznych przepisów

Polecane wideo

Komentarze (5)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 05.10.2011 11:49
ryż jaśminowy jest pyszny :)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 02.10.2011 18:09
skocztuj- kto tak mówi, tylko hanysy jakies...
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 01.10.2011 11:31
Chyba starośći, bo wafle kokosowe są od co najmniej pół roku wiem bo kupuje je do pracy.Cukierki pomarańczowe są natomiast ohydne i sztuczne w smaku,nie polecam.
zobacz odpowiedzi (1)
Anonim (Ocena: 5) 01.10.2011 10:13
Romek lubi wafle ryżowe
odpowiedz

Polecane dla Ciebie