Nowości kulinarne września - skosztuj w tym tygodniu!

Lista smakołyków na długie, jesienne wieczory - pycha!
Nowości kulinarne września - skosztuj w tym tygodniu!
24.09.2011

DR OETKER, Moja Babka Czekolada&Kokos, 6,20 zł. Z wiórkami kokosowymi i mixem do masy kokosowej. Dzięki temu, że wszystkie składniki są skompletowane w jednym kartoniku, jej przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy dodać mleko, masło i jajka, czyli produkty, które przeważnie mamy w domu. Za każdym razem uzyskujemy smaczne i udane ciasto

REDD’S, Cranberry Piwo o smaku żurawinowym. Został stworzony z myślą o kobietach poszukujących niebanalnych rozwiązań. Oryginalny żurawinowy aromat i kwaskowaty smak, oraz efekt przyjemnego orzeźwienia przypadną do gustu wszystkim ciekawym świata oraz nowych smaków kobietom. 

RIO MARE, Sałatka meksykańska Insalatissime, 11,99 zł. Ta bogata, lekka i wyjątkowo smaczna kompozycja świetnie sprawdzi się jako przekąska do pracy lub szkoły. Sałatkę Insalatissime można jeść prosto z opakowania, które zostało zaprojektowane w kształcie wygodnej, łatwo otwierającej się salaterki. Delikatny sos, odpowiednio dobrane proporcje składników, mnóstwo tuńczyka i moc aromatycznych przypraw sprawiają, że produkt jest doskonały w swojej formie i nie wymaga żadnych dodatków.

nowości kulinarne

BRITTA, Naturalny Ryż Brązowy. W procesie produkcji z ziarna usuwa się jedynie jego zewnętrzne okrywy, dzięki czemu zachowuje ono więcej wartościowych składników odżywczych. Nisko przetworzony ryż kryje w swoim wnętrzu cenny dla organizmu błonnik, węglowodany, białka, minerały i witaminy. Jest to produkt bezglutenowy i dlatego świetnie sprawdza się w menu osób borykających się z zaburzeniami układu trawiennego, a także z alergią pokarmową.

AKSAM, Orzeszki beskidzkie z papryką, 1,99 zł. Ostrość papryczki została delikatnie złagodzona naturalnym smakiem orzecha, co w połączeniu daje orientalny smak. Doskonale sprawdza się na spotkaniach towarzyskich oraz jako przekąska barowa.

LAY’S, Chipsy Lay’s Prosto z Pieca o smaku zapiekanej cebulki z serem. Nie są smażone, lecz powoli wypiekane w piecu. Dzięki temu zachowują apetyczną chrupkość i aromat, a jednocześnie zawierają o 70% mniej tłuszczu, niż zwykłe chipsy. To idealna przekąska dla tych, którzy uwielbiają słono-pikantną chrupkość chipsów, ale wolą sięgać po produkty z obniżoną zawartością tłuszczu.

Zobacz także:

Apetyczna historia musztardy

Letnie grillowanie nie może się bez niej obejść. Mało kto wie, że nie jest wynalazkiem XX wieku, a dodatkiem znanym od tysiącleci!

Miętowe pyszności na deser

Na słodko, ostro, wytrawnie – lista miętowych wariacji nie ma końca. Oto naszym zdaniem jedne z ciekawszych propozycji.

Komentarze (15)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 05.10.2011 11:50
ja wybieram piwo żurawinowe i babkę dr. oetkera,
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 29.09.2011 15:13
Babka czekolada & kokos brzmi smakowicie :)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 29.09.2011 11:48
A ta sałatka meksykańska jest dobra?
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 25.09.2011 22:04
Redd's - pyszota :)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 25.09.2011 19:18
reddsidło trzeba poszukać w sklepie i sprawdzić
odpowiedz

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo