Nowości kulinarne września - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!

We wrześniu w Twojej spiżarni nie może zabraknąć smakołyków na pierwsze jesienne wieczory.
Nowości kulinarne września - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!
17.09.2011

MONINI, Oliwa extra vergine Bios. Jest wytwarzana z oliwek pochodzących wyłącznie z upraw ekologicznych. Oliwa ta charakteryzuje się przyjemnym zapachem świeżej trawy i owocowym smakiem z lekko gorzką i pikantną nutą. Stosuje się ją do doprawiania oraz grillowania potraw. Docenią ją wszyscy konsumenci – nie tylko ze względu na właściwości zdrowotne oliwy extra vergine najwyższej jakości, lecz także z powodu surowca: oliwek uprawianych w 100% w sposób ekologiczny. Chętnie sięgną po nią smakosze, którzy preferują niezbyt agresywny, aczkolwiek wyraźny smak oliwy.

GOOD FOOD, Wafle Extra Cienkie. Bardzo delikatne, kruche, cienkie i lekkie wafle ryżowe, które idealnie sprawdzają się jako zdrowa przekąska w ciągu dnia. Zamknięto je w nowym, praktycznym opakowaniu z zapięciem, dzięki któremu dłużej pozostają świeże i chrupkie. Do wyboru dwa warianty smakowe: wafle ryżowe i kukurydziane.

EMIX, Kremówki domowe z kremem i ciastem, 6,20 zł. Doskonała propozycja dla wszystkich, których zniechęcają długie i skomplikowane przygotowania, a którzy lubią cieszyć się smakiem domowych, własnoręcznie upieczonych ciast. Każde opakowanie zawiera specjalną mieszankę do wypieku ciasta i do przyrządzenia kremu, przez wielu uważanego za najważniejszą część kremówki. Do przygotowania wyśmienitego wypieku potrzeba jeszcze tylko 4 jaj, litra mleka, miękkiego masła lub margaryny, przegotowanej wody oraz odrobiny soku z cytryny lub alkoholu do nasączenia ciasta.

nowości kulinarne

AROMAT, Harryski, 2 zł. To lekkie, kukurydziane chrupki polecane najmłodszym. Przygotowano je w czterech pysznych i lubianych przez dzieci smakach: naturalnym, truskawkowym, czekoladowym oraz toffi. Chrupki spodobają się także rodzicom, starającym się zapewnić odpowiednie przekąski swoim pociechom. Harryski nie zawierają glutenu, nie przysporzą więc problemów z trawieniem. Mogą być też świetną pomocą dla ząbkujących maluchów zamiast tradycyjnej chlebowej skórki.

KAMIS, Złociste nuggetsy na słodko, 2,60 zł. Są doskonałym pomysłem na deser lub danie obiadowe na słodko, które można przygotować z bananami,truskawkami, jabłkami, mandarynkami, melonem, gruszkami, ananasami i innymi owocami. Serwowane na gorąco, w chrupiącej skórce, pachnące cynamonem będą smakowały wyśmienicie. To oryginalna mieszanka składników i doskonale dobranych przypraw, nie zawierająca glutaminianu sodu.

Zobacz także:

Apetyczna historia musztardy

Letnie grillowanie nie może się bez niej obejść. Mało kto wie, że nie jest wynalazkiem XX wieku, a dodatkiem znanym od tysiącleci!

Miętowe pyszności na deser

Na słodko, ostro, wytrawnie – lista miętowych wariacji nie ma końca. Oto naszym zdaniem jedne z ciekawszych propozycji.

Komentarze

Ocena: 5 / 5

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo