Nowości kulinarne sierpnia - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!

Letnie grillowanie? W twojej lodówce nie powinno zabraknąć wybornej musztardy i czekoladowych baryłek wypełnionych pysznym likierem!
Nowości kulinarne sierpnia - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!
30.07.2011

GELLWE, Wadowickie kremówki papieskie. To specjalna edycja kremówek na delikatnym czekoladowym biszkopcie z kremem waniliowym. Niezależnie od koloru ciasta, z jednego opakowania mieszanki przygotować można aż 15 dużych i pysznych kremówek. Warto podkreślić, iż obie mieszanki, tzn. zarówno do wypieku ciasta, jak i przygotowania kremu zostały stworzone na bazie najwyższej jakości surowców i nie zawierają sztucznych barwników ani konserwantów.

KING OSCAR, Wątróbki z dorsza w tłuszczu własnym, 7 zł. To połączenie norweskiej tradycji i surowców najwyższej jakości. Dostępne w 115 g puszce wyposażonej w kluczyk ułatwiający otwieranie, zostały sporządzone wyłącznie ze świeżych, nigdy nie mrożonych ryb. Dzięki nim z łatwością przyrządzimy ciekawe, smaczne i pożywne dania, które z pewnością przypadną do gustu miłośnikom oryginalnych receptur. Wątróbki z dorsza sprawdzą się bowiem jako składnik pysznych sałatek, dodatek do chrupiących zapiekanek, bądź materiał na doskonały, aksamitny pasztet z wątroby dorsza.

WEDEL, Baryłki Cocktail, 14 zł. To połączenie wyjątkowych alkoholowych smaków i unikalnej Wedlowskiej czekolady. Głęboki smak kakao i gęste alkoholowe nadzienie tworzą najlepszy miks na wieczór. We dwoje lub z przyjaciółmi, poczujecie, jak wciąga Was wir pysznej przyjemności porywa wyjątkowa chwila. Baryłki Cocktail zapraszają Cię na wieczorne cocktail party.

musztardy kamis

KAMIS, Musztarda Specialite z rodzynkami i miodem dla koneserów słodkich smaków, 5,13 zł. Łagodna musztarda o lekko słodkim smaku z dodatkiem rodzynek, miodu naturalnego i powideł śliwkowych. Ma apetyczną, kremową konsystencję. Stanowi idealny dodatek do mięs i drobiu oraz jest polecana jako składnik sosów do sałatek. Smak miodu, rodzynek i powideł wzbogaca i uszlachetnia smak musztardy.

KAMIS, Musztarda Specialite  z czerwonym winem dla koneserów winnych dodatków, 5,13 zł. To gruboziarnista musztarda na bazie czerwonego wina o wyrafinowanym, słodko-winnym smaku. Stanowi idealny dodatek do mięs podawanych na zimno oraz wędlin, a także jest polecana jako dodatek do sosów mięsnych i do sosów sałatkowych winegret. Czerwone wino doskonale komponuje się ze smakiem musztardy. 

KAMIS, Musztarda Specialite z curry dla koneserów kuchni orientalnej, 15,13 zł. Łagodna musztarda z dodatkiem oryginalnej mieszanki curry o orientalnym smaku i gładkiej, kremowej konsystencji. Stanowi idealny dodatek do potraw z drobiu i wieprzowiny. Jest to jedyna musztarda z curry na polskim rynku.

Zobacz także:

Pomysły na słodkie podwieczorki

Masz ochotę na pyszną przekąskę? Wypróbuj jeden z naszych przepisów na słodki podwieczorek.

Apetyczna historia musztardy

Letnie grillowanie nie może się bez niej obejść. Mało kto wie, że nie jest wynalazkiem XX wieku, a dodatkiem znanym od tysiącleci!

Komentarze (4)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 08.08.2011 09:09
a ja wadowicką kremówkę papieską tez miałam juz znacznie wczesnej ..
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 30.07.2011 01:25
To dziwne, bo te baryłki jadłam pół roku temu..rzeczywiście nowość..
zobacz odpowiedzi (2)

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo