Nowości kulinarne lipca - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!

Mnóstwo pyszności na letnie przyjęcia! Coś na słodko, coś na słono...
Nowości kulinarne lipca - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!
23.07.2011

HELLENA, NRG Power, 2,55 zł. To pierwszy na polskim rynku napój energetyzujący o smaku oranżady. Hellena jako marka, która łączy pokolenia przeniosła tradycyjny smak najpopularniejszego napoju minionej epoki w nowoczesną formułę energetyku. To propozycja dla aktywnych i dynamicznych wielbicieli oranżady. Szczególnie polecany wszystkim, którzy nie przepadają za smakiem klasycznych napojów energetyzujących.

GELLWE, Galaretka agrestowa. Stanowi wymarzony deser na ciepłe letnie dni. Nie zawiera sztucznych barwników. Świetnie smakuje sama lub podawana jako deser z owocami albo bitą śmietaną Śnieżką, która zawsze, również w dietetycznej wersji Light, wspaniale się ubija, jest niezwykle puszysta i smaczna. Świetnie sprawdzają się również do dekoracji ciast, np. sernika na zimno, włoskiego deseru Panna Cotta oraz wielu innych ciast.

DAN CAKE, Chleb tostowy Trzy Ziarna, 2,80 zł. Wypiekany jest tak jak tradycyjne pieczywo, dlatego po otwarciu powinien zostać zjedzony w ciągu 48 godzin. Do produkcji zbożowego pieczywa Dan Cake używane są naturalne tłuszcze roślinne. Aromat tradycyjnego pieczywa sprawia, że Chleb Tostowy Trzy Ziarna kusi, by zamiast wrzucać go do tostera, przygotować pyszne sezonowe kanapki z twarożkiem i całą masą świeżych warzyw. W kompozycji z pełnoziarnistym chlebem, będącym naturalną mieszanką ziaren żyta, sezamu i siemienia lnianego, warzywne kanapki nabierają jeszcze bardziej wyrafinowanego smaku, a nasze codzienne posiłki jeszcze bardziej… wychodzą na zdrowie!

nowości kulinarne

PASSOVER SLIVOVITZ, Śliwowica Paschalna, 98,70 zł. To trunek jedyny w swoim rodzaju, w którego skład wchodzi naturalny, owocowy spirytus, uzyskany z wysokiej jakości śliwek węgierek. Bursztynowa barwa  oraz niezwykły smak i aromat są wynikiem kilkunastoletniego leżakowania w dębowych beczkach, w kontrolowanym mikroklimacie. Surowy, śliwkowy spirytus uzyskuje się w procesie fermentacji i destylacji zacieru śliwkowego. Fermentacja prowadzona jest w sposób naturalny, bez wprowadzania obcych kultur drożdży i bez dodatku cukru. Po zakończeniu procesu fermentacji, zacier śliwkowy  poddaje się dwukrotnej destylacji. Uzyskany surowy spirytus śliwkowy dojrzewa,  poprzez leżakowanie w beczkach dębowych przez okres co najmniej dwóch lat – im dłuższy okres leżakowania, tym ciekawszy smak i bukiet zapachowy wyrobu.

KNORR, Fix Nuggetsy z sosem Tysiąca Wysp Knorr, 3,16 zł. To znane już konsumentom danie, które dzięki Knorr może przygotować samodzielnie w domu, teraz jest dostępne w nowej wersji – z sosem Tysiąca Wysp. Dzięki połączeniu wyrazistych przypraw i aromatycznych ziół oraz pachnących pomidorów dip doskonale komponuje się z chrupiącym kurczakiem. Danie świetnie sprawdza się jako przekąska na rodzinnym spotkaniu czy wieczorze z przyjaciółmi.

Zobacz także:

Jakie płatki wybrać na śniadanie?

Smaczne, sycące, proste w przygotowaniu – płatki zbożowe!

Proste przepisy na domowe ciasteczka

Oto wybrane przepisy na pyszne ciasteczka, które przygotujesz w domu bez większych trudności!

Polecane wideo

Komentarze (5)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 27.08.2011 21:00
Chleb tostowy juz jest od kilku lat.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 23.07.2011 14:29
jadłam ten fix tylko wersje że ta panierka jest czosnkowa. Panierka ok ale ten sos tysiąca wysp ohyda!
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 23.07.2011 09:47
Czy wy nie macie juz o czym pisac nudne zjeby. Ch.uj mnie obchodzi agrestowa galaretka. Nakarmcie tym wasze matki jak tak was to cieszy.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 23.07.2011 00:34
Ja tam się ostro odschudzam i idzie mi zajebi.ście, nie będę tego psuć ;D
zobacz odpowiedzi (1)

Polecane dla Ciebie