Nowości kulinarne lipca - koniecznie skosztuj ich w tym tygodniu!

Mnóstwo letnich pyszności dla małych i dużych łasuchów. Sezon wakacyjnego grillowania czas zacząć!
Nowości kulinarne lipca - koniecznie skosztuj ich w tym tygodniu!
02.07.2011

KAMIS, Kardanom w ziarnach Specialite. Przyprawą są zamknięte w małych torebkach nasiona kardamonu. Można je stosować w całości, rozdrobnione lub zmielone. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną nutą kamfory i eukaliptusa. Poprawia smak potraw słodkich i pikantnych. Kardamon dodajemy do herbaty, kawy, ciast, owocowych sałatek, ale także do potraw z mięsa, ryb i drobiu.

DEVELEY, Dressing Oliva & Balsamico Bianco, 3,50 zł. To propozycja dla miłośników klasycznych smaków. Wyśmienity sos sałatkowy powstał na bazie tradycyjnej oliwy z oliwek, octu winnego białego z dodatkiem starannie dobranej kompozycji ziół. Ten bliski krewny dressingu Winegret w kuchni może być wykorzystany jako dodatek do kruchych sałat oraz do gotowanych i świeżych warzyw.

TERMISIL, Zestaw naczyń do soków, mrożonej herbaty i sorbetów Fire&Ice, 19,99 zł. To jedyny na rynku tego typu zestaw ze szkła żaroodpornego, w którym z tą samą łatwością można przygotować desery lodowe jak i galaretki. Szkło Termisil posiada wysoką odporność termiczną – od -50˚C do +500˚C, co oznacza, że jest odpowiednie do stosowania zarówno w zamrażalnikach jak i kuchenkach mikrofalowych. Zestaw składa się z sześciu szklanek oraz dzbanka i jest niezastąpiony do przygotowania i podawania zimnych i gorących napojów, takich jak sok, lemoniada, koktajl czy owocowa herbata.

nowości kulinarne

SPOŁEM KIELCE, Keczup Kielecki śliwkowy, 3,19 zł. Wyróżnia wyjątkowy smak uzyskany dzięki połączeniu pikantnych przypraw z przecierem jabłkowym i śliwkowym. Stworzony na bazie świeżych pomidorów, jest idealnym dodatkiem do kanapek, parówek i tostów. Pozwala wprowadzić odrobinę odmiany do codziennych posiłków, a potrawy przygotowane z jego dodatkiem zaspokoją głód nawet największych łasuchów.

DELIC-POL, Biszkopty domowe. W połączeniu z sezonowymi owocami, znany z dzieciństwa rarytas nabierze bardziej wyrafinowanego smaku, a salaterka lub patera z deserem zniknie w mgnieniu oka. Opakowanie o objętości 120g kryje w sobie kilkadziesiąt puszystych ciasteczek. Biszkopty Delic-Polu wypiekane są według tradycyjnej polskiej receptury, bez użycia konserwantów i barwników.

OSM,  Serek homogenizowany MU!, 1,50 zł. To zdrowa i pełnowartościowa przekąska zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Doskonale zaspokaja głód o każdej porze dnia. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom smakowym i kremowej konsystencji może być traktowany jako pożywny, w dodatku naturalnie słodki, deser. Dobrze sprawdza się także jako składnik do serników na zimno oraz dodatek do naleśników lub gofrów.

Zobacz także:

Co zjeść na śniadanie?

Przepisy na orzeźwiające kompoty owocowe

 

Komentarze (9)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 03.07.2011 13:46
kardamon jest ok popieram do kawy super zawsze go pije
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 03.07.2011 13:43
a wszenie kupa chemii , konserwany , koloranty spolchniacze , wypelniacze , sztuczne smaki jednym slowem g..wno na patyku dla prostakow ktorzy nie wiedza co to prawdziwe jedzenie i ktorzy kochaja byc chorzy i dac zarobiclekarzom i cwaniaczkom od reklamy.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 02.07.2011 17:41
bez kitu ale to JEST JUZ OD DAWNA W SPRZEDARZY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 02.07.2011 15:25
boże, kto mówi "skosztuj" ? :/ redakcja papilota to jakieś hanysy chyba...
zobacz odpowiedzi (2)
Anonim (Ocena: 5) 02.07.2011 14:16
Kod rabatowy na etorebka.pl 6bf1c4b8
odpowiedz

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo