Weekend, pyszne jedzenie, grupa przyjaciół, ładna pogoda to niezbędne składniki w przepisie na udanego grilla. Jak przygotować grillowe potrawy, by przyciągnęły gości smakiem i aromatem? Jak sprawić, by goście wspominali je aż do następnego spotkania?
Trzy nowe mieszanki przyprawowe Kamis dedykowane konkretnym potrawom grillowym to doskonały sposób na wiosenne i letnie menu oraz smakowity pomysł na nową odsłonę tradycyjnych, grillowych potraw. Karkówka z grilla, Żeberka barbecue, Sos tzatziki – sekretem wyjątkowego smaku tych mieszanek jest receptura oparta wyłącznie na naturalnych ziołach i przyprawach, bez dodatku wzmacniaczy smaku i aromatu. Oryginalne smaki popularnych dań z grilla oraz doskonały aromat najwyższej jakości ziół i przypraw.
Przyprawa do potraw z grilla Karkówka z grilla KAMIS
Karkówka to najczęściej grillowane mięso w Polsce. By karkówka była smaczna, krucha, aromatyczna i pyszna, mięso wymaga wcześniejszego zamarynowania. Przyprawa do potraw z grilla Karkówka z grilla KAMIS to podstawowy składnik takiej marynaty. Przyprawa zawiera w swoim składzie, m. in.: czosnek w płatkach, paprykę w płatkach, kolendrę w formie ziarenek, rozmaryn, pieprz czarny, natkę pietruszki i liście laurowe. Mieszanka jest niezwykle aromatyczna, gruboziarnista i nadaje karkówce słodki aromat i czosnkowo-ziołowy smak. Przyprawy w oryginalnych formach – papryka w płatkach, czosnek w płatkach i kolendra w ziarenkach – sprawią, że karkówka zyska bardzo apetyczny wygląd i bogaty smak i aromat. Przyprawa nie zawiera glutaminianu sodu ani żadnych wzmacniaczy smaku.
Aby przygotować pyszną karkówkę z grilla wystarczy:
- karkówkę pokroić w plastry i delikatnie rozbić,
- wymieszać Przyprawę do potraw z grilla Karkówka z grilla KAMIS z olejem i dodać do karkówki
- całość odstawić na 2 godziny (najlepiej na noc) w chłodne miejsce
- piec na mocno rozgrzanym grillu po około 5-7 minut z każdej strony
Karkówka w takiej wersji uświetni niejeden wiosenny i letni wieczór. Karkówkę najlepiej podawać ze świeżymi warzywami i musztardą grillową Kamis.
Przyprawa do potraw z grilla Karkówka z grilla KAMIS dostępna jest w dwóch formach opakowań – torebkach oraz wygodnych tubach grillowych.
Przyprawa do potraw z grilla Karkówka z grilla KAMIS, 80 g, (tuba grillowa)
Cena rekomendowana: 5,30 zł
Przyprawa do potraw z grilla Karkówka z grilla KAMIS, 20 g, (torebka)
Cena rekomendowana: 1,89 zł
Przyprawa do potraw z grilla Żeberka barbecue KAMIS
Barbecue po amerykańsku to mięso pieczone na grillu, przesiąknięte zapachem dymu, połączone ze słodko-pikantnym sosem pomidorowym. Wieprzowe żeberka, przygotowywane tym sposobem, stają się wyśmienite. Metoda teksaska zaleca natarcie żeberek suchą marynatą.
Przyprawa do potraw z grilla Żeberka barbecue KAMIS doskonale podkreśla smak grillowanych żeberek. Przyprawa zawiera, m.in.: czosnek, paprykę wędzoną, pomidory, bazylię, tymianek, pieprz czarny, paprykę słodką. Przyprawa ma słodko-pikantny smak z wyraźną nutą wędzonej papryki. Nie zawiera glutaminianu sodu ani żadnych wzmacniaczy smaku. Aby żeberka zyskały wyjątkowy smak i aromat należy posypać je przyprawą i odstawić na 2 godziny. Następnie piec żeberka na słabo rozgrzanym grillu około 1,5 godziny. Do tak przygotowanych żeberek doskonale pasuje sos z 3 łyżeczek ketchupu KAMIS, wymieszanych z 1 łyżką powideł śliwkowych. Trzeba nim posmarować żeberka pod koniec pieczenia. Żeberka palce lizać!
Przyprawa do potraw z grilla Żeberka barbecue KAMIS, 20 g,
Cena rekomendowana: 1,89 zł
Przyprawa do sosu Sos tzatziki KAMIS
Pyszne, grillowane dania mięsne wymagają towarzystwa dobrych dodatków – sosów i dipów. Grecki sos tzatziki zdobył w naszym kraju wielu zwolenników, dzięki delikatnej, puszystej konsystencji oraz czosnkowemu smakowi, który doskonale komponuje się z mięsami, warzywami i serami. Smakuje wyśmienicie również jako dodatek do chleba. Przyprawa Sos Tzatziki Kamis to aromatyczna mieszanka, której podstawowym składnikiem jest czosnek. To gotowa kompozycja składników, która zapewnia oryginalny smak greckiego sosu. Poza czosnkiem, w skład przyprawy wchodzą m. in.: cebula, pieprz biały, oregano, koperek oraz natka pietruszki. Przyprawa dodana do jogurtu nadaje mu silnie czosnkowy smak i ziołowy aromat. Aby przyrządzić prawdziwy sos tzatziki wystarczy zetrzeć ogórki na grubej tarce, dodać jogurt naturalny typu grecki, 2 łyżeczki przyprawy do tzatziki i dokładnie wymieszać. Całość trzeba odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Przygotowanie sosu zajmuje jedynie 10 minut.
Przyprawa do sosu Sos tzatziki KAMIS, 20 g,
Cena rekomendowana: 1,89 zł
Przyprawa do masła czosnkowego Złociste grzanki KAMIS
Przyprawa do masła czosnkowego Złociste grzanki KAMIS to doskonała, ziołowo- koperkowa z wyraźną czosnkową nutą, mieszanka, dzięki której ten chrupiący i pyszny przysmak jest zawsze w zasięgu ręki. Skład mieszanki stanowi kompozycja czosnku, koperku, natki pietruszki, tymianku i pieprzu czarnego. Przyprawa jest w pełni naturalna, bez dodatku substancji wzmacniających smak i aromat. Przyprawę należy dodać do masła i zostawić na około 20 minut. Potem wystarczy posmarować grzanki z dwóch stron i upiec je na ruszcie, w piekarniku bądź na patelni na złoto z każdej strony. Chrupiące, złociste, aromatyczne i pyszne…takie są grzanki z masełkiem z dodatkiem przyprawy.
Masełko czosnkowe można również podać jako dodatek do pieczonych ziemniaków, ryb lub mięs z grilla, posmarować tosty i upiec w tosterze.
Przyprawa do masła czosnkowego Grzanki Złociste KAMIS, 10 g,
Cena rekomendowana: 1,89 zł
MATERIAŁY PRASOWE KAMIS
Zobacz także: