Lubisz podwieczorki? Cóż, kto za nimi nie przepada? Jeśli jednak nie masz już pomysłu, co możesz zaserwować przed kolacją, mamy dla ciebie pewną pyszną propozycję. Konkrety? A co powiesz na pieczone gruszki i ser? To danie zadowoli nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia!
Przeczytaj też: Zupa marchewkowa z serkiem camembert to najlepsza opcja na rozgrzanie się w zimowe popołudnie!
Czego potrzebujesz?
Jak przygotować to danie?
W pierwszej kolejności obierz owoce ze skórki. Następnie przekrój je na pół i pozbądź się gniazd. Gruszki skrop też sokiem z cytryny. Co dalej? Dalej należy połączyć orzechy i miód. Gotowe? Doskonale. Teraz w każdej połówce gruszki umieść plaster sera i trochę orzechów. Gdy ten etap będzie już za tobą, przełóż owoce do naczynia żaroodpornego, wcześniej wysmarowanego masłem. Całość piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.
Z czym podawać to danie? Możesz je posypać płatkami migdałowymi i na przykład owocem granatu.
Smacznego!