Inspiracje na świąteczne wypieki cz. 6: Czekoladowy mus z awokado

Błyskawiczny i zdrowy!
Inspiracje na świąteczne wypieki cz. 6: Czekoladowy mus z awokado
fot. materiały prasowe
10.04.2020

To już ostatni odcinek naszego wielkanocnego cyklu. Po serii ciast i ciasteczek czas na coś naprawdę lekkiego, a jednocześnie pożywnego i zdrowego! Przedstawiamy Ci przepis na przepyszny mus na bazie bananów i awokado. Dzięki temu, że jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil, z pewnością będziesz chciała przyrządzać go sobie jak najczęściej, nie tylko od święta. Sprawdź sama!

Składniki:

– 1 duże dojrzałe awokado
– 2 banany
– 2 łyżki kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
– 1/4 szklanki mleka
– 2 łyżki miodu

Do dekoracji:

– 2 garści borówek
– 1 gorzka czekolada E.Wedel

Fot. materiały prasowe

Przygotowanie:

1. Awokado oraz banany obierz i pokrój na mniejsze kawałki.

Fot. materiały prasowe

2. Wszystkie składniki na mus wrzuć do wysokiego naczynia i zblenduj na jednolitą masę.

Fot. materiały prasowe

3. Przełóż do naczyń́ i podawaj z borówkami oraz startą na dużych oczkach gorzką czekoladą E.Wedel.

Fot. materiały prasowe

 

Przepis powstał we współpracy z marką E.Wedel

 

Materiał promocyjny

 

Komentarze (1)

Ocena: 5 / 5
gość (Ocena: 5) 10.04.2020 09:38
mam w domu wszystkie składniki oprócz awokado. Ehhh
odpowiedz

Polecane dla Ciebie