To już czwarty odcinek naszego słodkiego wielkanocnego cyklu, a w nim przepis na absolutny hitu wśród miłośników wypieków. W wielu domach czekoladowe muffiny to już klasyk, dlaczego by więc nie upiec ich również przy okazji nadchodzących świąt? Zwłaszcza że ich przygotowanie jest banalnie proste. One naprawdę nie mogą się nie udać! Tym razem dodamy do naszych muffinek rozpływające się w ustach wedlowskie Ptasie Mleczko®. Jeżeli jeszcze nie jadłaś ich w takiej wersji, koniecznie wypróbuj ten przepis!
– 1 szklanka maki pszennej
– 1/4 szklanki cukru trzcinowego
– 1/2 szklanki mleka
– 2 łyżeczki kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
– Szczypta soli
– 1 jajko
– 1/4 szklanki oleju rzepakowego
– Ptasie mleczko®
Fot. materiały prasowe
1. W jednej dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao ciemne z Ghany E.Wedel i sól. W drugiej wymieszaj cukier, jajko, olej i mleko tak, aby cukier się rozpuścił.
Fot. materiały prasowe
2. Mokre składniki wlej do suchych i mieszaj dokładnie łyżką tak, aby składniki utworzyły jednolitą masę.
Fot. materiały prasowe
3. Wyłóż formę na muffiny papilotkami i napełnij ciastem. Do każdej papilotki lekko wbij połowę̨ pianki Ptasie Mleczko®. Piecz 25-30 minut w 180ºC.
Fot. materiały prasowe
Przepis powstał we współpracy z marką E.Wedel
Materiał promocyjny