Kontynuujemy nasz cykl świątecznych inspiracji. Dziś przygotowałyśmy dla was prosty przepis na kruche ciasteczka czekoladowe z dodatkiem obłędnej białej czekolady z nutą karmelu. Bo nie wyobrażamy sobie świąt bez pogryzania chrupiących ciasteczek w towarzystwie aromatycznej kawy! W tym trudnym dla wszystkich czasie zdecydowanie na zasługujemy na taką przyjemność. Tak jak wszystkie przepisy z naszego wielkanocnego cyklu, również i te ciastka są banalnie łatwe w wykonaniu. Zatem do dzieła!
– 200 g miękkiego masła
– 200 g cukru trzcinowego
– 2 jajka
– 400 g mąki pszennej
– 40 g kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
– 60 g czekolady karmellove E.Wedel
1. Włóż masło do miski, zmiksuj je razem z cukrem trzcinowym. Jak składniki połączą się, dodaj jajka i ponownie zmiksuj. Wsyp mąkę i kakao ciemne z Ghany E.Wedel, wymieszaj łyżką. Na koniec dodaj posiekaną na kawałki czekoladę E.Wedel.
2. Z masy uformuj spłaszczone kuleczki i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnika do 200ºC, grzanie góra-dół i piecz przez 15 minut.
3. Upieczone ciasteczka wyciągnij z piekarnika i zostaw je na blaszce, aby przestygły. Przełóż ciasteczka do pojemnika i przechowuj dalej zamknięte.
Przepis powstał we współpracy z marką E.Wedel
Materiał promocyjny