Upodobania kulinarne to kwestia mocno indywidualna, bo każdy lubi co innego. Istnieją dania, które uwielbiasz, a ktoś inny dostaje na ich widok gęsiej skórki. Są też produkty powszechnie uwielbiane, ale ty reagujesz na nie alergicznie. Z czego to wynika? Nasz smak kształtuje się od najwcześniejszego dzieciństwa i ewoluuje przez kolejne lata.
Zobacz również: Co się stanie z pomidorami, jeśli schowasz je do lodówki?
Pewne aromaty doceniamy dopiero z wiekiem, choć do niektórych nigdy się nie przyzwyczaimy. Brytyjska firma HelloFresh postanowiła sprawdzić, co nie smakuje zdecydowanej większości z nas. Trzeba mieć bardzo wyrafinowany smak, by się tym zajadać.
Oto 11 najbardziej znienawidzonych produktów spożywczych. Jeśli goszczą w twojej codziennej diecie - możesz czuć się naprawdę wyjątkowo.
Mało kto docenia ich specyficzny smak, bo trudno porównać go do czegokolwiek innego.
Nie wszystkim odpowiada ich octowy aromat.
Od zawsze był to przysmak tylko dla wybranych. W większości nie jesteśmy przyzwyczajeni do galaretowatej konsystencji.
Dla wielu z nas to zmora dzieciństwa. Małe kapustki mają charakterystyczny posmak i zapach.
Niektórym przeszkadza intensywny zapach i żelazny posmak.
I nie mówimy raczej o powszechnie lubianych pieczarkach. Grzyby leśne są zdecydowanie bardziej intensywne.
Zobacz również: Internauci oburzeni przepisem na pierś z kurczaka. „To pornografia!”
Ludzie dzielą się na tych, którzy uwielbiają sernik z rodzynkami. I tych, którzy wydłubią każde wysuszone winogrono.
Niestety, choć bardzo zdrowe, niezbyt często goszczą na naszych stołach. Przeszkadza nam ich silny zapach i ości.
To akurat nie jest powód do zmartwień. Nie od dziś wiadomo, że czerwone mięso jest najbardziej tłuste, a jego wysokie spożycie łączy się z niektórymi nowotworami.
Najbardziej znienawidzone zioło. Według niektórych smakuje jak mydło.
Ile z tych produktów, w przeciwieństwie do większości, faktycznie lubisz?
Zobacz również: 6 produktów, przez które rosną Twoje pośladki