Nowości kulinarne stycznia - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!

Same pyszności na zimowe wieczory. Miodowy grzaniec, koszerne piwo, orientalny gyros z ziołami, słodki sękacz, czerwona borówka & miks orzechów i kandyzowanych owoców.
Nowości kulinarne stycznia - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!
07.01.2012

DAN CAKE, Sękacz Premium. Wypiekany jest na bazie odpowiednio wyselekcjonowanych składników – takich jak wysokiej jakości mąka pszenna, cukier czy naturalna masa jajowa. Stylowe, czarno–złote opakowania to zapowiedź słodkiej przyjemności kryjącej się w ich wnętrzu. Do wyboru dwa warianty: ciasto w mlecznej lub deserowej czekoladzie. Ułożone w apetyczne kręgi i oblane słodką polewą kusi już swoim wykwintnym wyglądem. 

AVES, Gyros z ziołami, 8,99 zł. Smaczny i aromatyczny gyros drobiowy, który możesz przyrządzić samodzielnie  w domowych warunkach. Na 350 g gyrosa składają się nieregularne kawałki z mięsa z ud kurczaka ze skórką, aromatyczne zioła, takie jak oregano i pietruszka oraz przyprawy, dzięki którym mięso z kurczaka zyskało nieco pikantnego smaku. 

PLUS H2O, Andrew’s Premium Cider, 4,50 zł. Niskoprocentowy napój alkoholowy o unikalnym smaku cydru, uzyskanego dzięki doskonale dobranej kompozycji słodko-kwaskowatych jabłek. Wytwarzany jest według starej, niezmienionej tradycji na bazie moszczu jabłkowego, po fermentacji którego powstaje 5% napój alkoholowy. Do wyrobu cydru stosowane są starannie wyselekcjonowane, tradycyjne odmiany tzw. cydrowych jabłek. Napój posiada certyfikat koszerności przyznany przez Koshruth Department Badatz „Chung Chasam Sofer” Bnei Brak, Israel.

nowości kulinarne

STOVIT, Borówka Czerwona Premium, 5,19 zł. Zawiera duże ilości wapnia, magnezu, fosforu, a także witaminy A i C. Stanowi niezastąpiony dodatek do mięsa indyczego. Świetnie komponuje się także podana z mięsami ciemnymi oraz dziczyzną.

HELIO, Mieszanka studencka, 10 zł. Klasyczny miks orzechów oraz suszonych i kandyzowanych owoców. Można tu znaleźć suszoną żurawinę, słodkie kawałki kandyzowanego ananasa, orzechy nerkowca, chrupiące orzeszki ziemne, laskowe, delikatne blanszowane migdały, rodzynki. Dzięki bogactwu niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety nie tylko dla studentów, lecz również dla sportowców, osób uczących się oraz pracujących umysłowo, a także sprawdzi się w czasie długiej podróży.

POSTI, Grzaniec miodowy, 3,29 zł. Smaczna mieszanka owoców, ziół i przypraw, przygotowana z myślą o tych, którzy cenią sobie domowe ciepło. Jej podstawą jest herbata Rooibos, uzupełniona jabłkiem, skórką pomarańczy, kwiatem lipy i dziką różą. Innymi unikalnymi składnikami, szczególnie ważnymi podczas zimowych chłodów, są cynamon i imbir - przyprawy o właściwościach rozgrzewających. Dodatek miodu sprawia, że herbaty nie trzeba słodzić – z powodzeniem można podawać ją dzieciom, które, jak wiemy, wprost przepadają za słodyczami.

Zobacz także:

Poradnik Kulinarny: Kuchnia arabska

Oryginalne & aromatyczne.

Dania na OSTRO dla miłośniczek pikantnego menu

Przygotuj doskonałe, pikantne potrawy i zachwyć nimi swoich bliskich.

Polecane wideo

Komentarze (8)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 08.01.2012 14:32
w końcu jakiś tańszy cider w Polsce, nie rozumiem Polska ma super warunki do produkowania cydru a u nas to jest zbyt drogie jak na taki alkohol ;/ dziwne że jeszcze żaden 'browar' czy inna ambra nie wpadła na to żeby to produkować, przecież mieli by super zyski. Uwielbiam cider'a!
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 07.01.2012 14:45
ja widzialam u siebie w monopolowym cydr, "galeria alkoholi" czy cos podobnego.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 07.01.2012 12:20
te herbatki a'la grzaniec są cudowne :) najbardziej smakuje mi ta o smaku owoców leśnych, polecam! :) tylko nie dodawajcie cukru, bo same już są słodkie ;)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 07.01.2012 10:31
jaki jabol z tego co się orientuje to żule nie czytaja papilota ^^v
zobacz odpowiedzi (1)
Anonim (Ocena: 5) 07.01.2012 09:15
Ciekawe gdzie można ten cydr kupić.
zobacz odpowiedzi (1)

Polecane dla Ciebie