DEVELEY, Pesto alla Genovese Develey. Powstało z oliwy z oliwek, listków bazylii, czosnku, parmezanu oraz orzechów piniowych, cierpliwie i starannie ugniatając wszystko drewnianym tłuczkiem w marmurowych moździerzach. Swój smak zawdzięcza trzem podstawowym składnikom: świeżej bazylii, orzechom oraz doskonałej mieszance serów.
GELLWE, Cukier żelujący. To idealny produkt, który ułatwia i przyspiesza przygotowanie dżemów, konfitur i galaretek owocowych bez pasteryzacji. Dodatkowo zabezpiecza je również przed pleśnieniem. Jedno opakowanie o wadze 500 g wystarcza do przygotowania dżemu lub konfitury z kilograma owoców w ciągu zaledwie 3 minut.
GELLWE, Żel-fruct. Zawartość 40-gramowego opakowania wystarczy dodać do kilograma owoców gotowanych z połową kilograma cukru, by w ciągu zaledwie minuty otrzymać produkt gotowy do zamknięcia w słoiczkach.
PUDLISZKI, Pomidory krojone z bazylią i oregano. Dojrzałe i aromatyczne pomidory sprawią, że w Twoich potrawach czuć będzie smak świeżych pomidorów przez cały rok. Dzięki dodatkom – bazylii i oregano – mają wykwintny, włoski aromat.
CUKIER KRÓLEWSKI, Biały cukier drobny, 5 zł. Cukier biały drobny zamknięty w kartonowym opakowaniu z zakrętką. To koniec z „sypiącym się” cukrem, czego doświadczaliśmy czasem przy otwieraniu papierowej torebki. Cukier ten idealnie nadaje się do pieczenia, bo jego drobne kryształki znaczne szybciej się rozpuszczają. Aby ułatwić nam to zadanie, karton wyposażono w praktyczny dozownik i miarkę!
WEDEL, Ptasie Mleczko waniliowe z dodatkiem cynamonu z Indonezji, 13 zł. Teraz jedzenie pianek Ptasie Mleczko będzie niczym odległa egzotyczna podróż! Do pianek o smaku waniliowym dodano drobinki doskonałej przyprawy, która została sprowadzona z najlepszych, światowych upraw: indonezyjskiego cynamonu.
Zobacz także:
Letnie grillowanie nie może się bez niej obejść. Mało kto wie, że nie jest wynalazkiem XX wieku, a dodatkiem znanym od tysiącleci!
Na słodko, ostro, wytrawnie – lista miętowych wariacji nie ma końca. Oto naszym zdaniem jedne z ciekawszych propozycji.