Nowości kulinarne sierpnia - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!

Kolejna porcja pyszności na koniec lata. Aby wakacje miały jeszcze lepszy smak!
Nowości kulinarne sierpnia - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!
13.08.2011

DEVELEY, Pesto alla Genovese Develey. Powstało z oliwy z oliwek, listków bazylii, czosnku, parmezanu oraz orzechów piniowych, cierpliwie i starannie ugniatając wszystko drewnianym tłuczkiem w marmurowych moździerzach. Swój smak zawdzięcza trzem podstawowym składnikom: świeżej bazylii, orzechom oraz doskonałej mieszance serów.

GELLWE, Cukier żelujący. To idealny produkt, który ułatwia i przyspiesza przygotowanie dżemów, konfitur i galaretek owocowych bez pasteryzacji. Dodatkowo zabezpiecza je również przed pleśnieniem. Jedno opakowanie o wadze 500 g wystarcza do przygotowania dżemu lub konfitury z kilograma owoców w ciągu zaledwie 3 minut.

GELLWE, Żel-fruct. Zawartość 40-gramowego opakowania wystarczy dodać do kilograma owoców gotowanych z połową kilograma cukru, by w ciągu zaledwie minuty otrzymać produkt gotowy do zamknięcia w słoiczkach.

PUDLISZKI, Pomidory krojone z bazylią i oregano. Dojrzałe i aromatyczne pomidory sprawią, że w Twoich potrawach czuć będzie smak świeżych pomidorów przez cały rok. Dzięki dodatkom – bazylii  i oregano – mają wykwintny, włoski aromat.

nowości kulinarne

CUKIER KRÓLEWSKI, Biały cukier drobny, 5 zł. Cukier biały drobny zamknięty w kartonowym opakowaniu z zakrętką. To koniec z „sypiącym się” cukrem, czego doświadczaliśmy czasem przy otwieraniu papierowej torebki. Cukier ten idealnie nadaje się do pieczenia, bo jego drobne kryształki znaczne szybciej się rozpuszczają. Aby ułatwić nam to zadanie, karton wyposażono w praktyczny dozownik i miarkę!

WEDEL, Ptasie Mleczko waniliowe z dodatkiem cynamonu z Indonezji, 13 zł. Teraz jedzenie pianek Ptasie Mleczko będzie niczym odległa egzotyczna podróż!  Do pianek o smaku waniliowym dodano drobinki doskonałej przyprawy, która została sprowadzona z najlepszych, światowych upraw: indonezyjskiego cynamonu.

Zobacz także:

Apetyczna historia musztardy

Letnie grillowanie nie może się bez niej obejść. Mało kto wie, że nie jest wynalazkiem XX wieku, a dodatkiem znanym od tysiącleci!

Miętowe pyszności na deser

Na słodko, ostro, wytrawnie – lista miętowych wariacji nie ma końca. Oto naszym zdaniem jedne z ciekawszych propozycji.

Polecane wideo

Komentarze (5)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 13.08.2011 16:25
"[...]cierpliwie i starannie ugniatając wszystko drewnianym tłuczkiem w marmurowych moździerzach." chcę zobaczyć jak to w marmurowych moździerzach w fabryce ugniatają -.-'
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 13.08.2011 14:44
ptasie mleczko wedla zeszło na psy!!! dajcie cwaniaki recepturę sprzed 7 lat bo to co serwujecie to mam innych firm o połowę taniej a lepiej!nie powiem jakich bo mi za to nie płacą!
zobacz odpowiedzi (1)
Anonim (Ocena: 5) 13.08.2011 08:25
cukier w kartoniku po mleku... -,-
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 13.08.2011 01:37
BIAŁY CUKIER?? Nie wierzę! Faktycznie muszę skosztować. Te opakowanie dosłownie mnie przywołuje...
odpowiedz

Polecane dla Ciebie