Choć od odejścia Lady Diany minęło już 27 lat, co pewien czas na jaw wychodzą nowe fakty dotyczące jej życia. Osoby, które miały okazję pracować z księżną, zdradzały mniejsze lub większe szczegóły dotyczące jej codzienności. Jakiś czas temu Darren McGrady, czyli były szef kuchni w Pałacu Buckingham, wyjawił jakie danie było ulubionym Lady Di. Co ciekawe, monarchini gdy tylko mogła, przygotowywała je nie tylko dla siebie, lecz także dla swoich synów.
Przeczytaj też: Meghan Markle i książę Harry wrócą do Wielkiej Brytanii? Termin bliższy niż myślisz
Czy wiesz, że Lady Diana spędzała chętnie czas w kuchni? Gdy tylko miała możliwość, przygotowywała posiłki dla swoich synów. Za jakie przepisy najczęściej się zabierała? Okazuje się, że stawiała przede wszystkim na proste dania. Jej faworytem były jajka Suzette. Co ciekawe, księżna miała je jeść przynajmniej raz w tygodniu.
Jak przygotować ten posiłek? Warto wiedzieć, że do jego przyrządzenia potrzebujesz jajek, ziemniaków, masła, szpinaku i sosu holenderskiego. Instrukcję krok po kroku znajdziesz w materiale na YouTube, przygotowanym właśnie przez Darrena McGrady.
Spróbujesz?
Przeczytaj też: William i Kate złamali królewską zasadę?! To pierwszy raz w historii royalsów
Wyświetl ten post na Instagramie