5 pytań do… Kingi Paruzel

Finalistka I polskiej edycji MasterChef zdradziła nam, czy kwarantanna wpłynęła znacząco na jej codzienność.
5 pytań do… Kingi Paruzel
Fot. https://kingaparuzel.pl/blog/
08.04.2020

Wierni fani MasterChefa z pewnością kojarzą Kingę Paruzel, która została finalistką pierwszej polskiej edycji programu. Pasjonatka zdrowej kuchni od tamtego czasu zdążyła wydać rewelacyjne książki o gotowaniu: „Fit słodkości”, „Nie...zwykła KUCHNIA”, „Dieta ze smakiem” oraz „Flexitarianizm”; zostać prowadzącą na kanale Kuchnia Lidla (sprawdź TUTAJ), a także założyć bloga z przepisami kingaparuzel.pl/blog/.

Warto wspomnieć także o inspirującym profilu Kingi na Instagramie, który jest nie tylko przepiękny wizualnie, ale także pełen pozytywnych wibracji. Zajrzyjcie tam koniecznie: @kingaparuzel

Ekspertka od zdrowej kuchni była ostatnio gościem naszej relacji na żywo. Przy okazji zapytałyśmy ją także o to, jak spędza kwarantannę. Oto 5 pytań do Kingi Paruzel!

Jedna rzecz, za którą najbardziej tęsknisz w czasie kwarantanny to...

Nie tęsknię za rzeczami, ale za ludźmi – moją rodziną i przyjaciółmi - są dla mnie powietrzem i wolnością – wcześniej codziennie widywałam się z Mamą i znajomymi.

Cecha, którą odkryłaś w sobie dopiero podczas siedzenia w domu to...

Nic nie odkryłam! Dla mnie dom to miejsce, w którym pracuję i żyję, więc ta sytuacja mnie nie przerasta.

Trzy rzeczy, które robisz codziennie, żeby nie zwariować..?

U mnie to czynności, które robię niezależnie od stanu jaki jest, czyli zawsze ubieram się porządnie (może to być dres, ale nie chodzę w piżamie przez cały dzień), wyznaczam sobie obowiązki dnia, które muszę zrealizować, no i idę pobiegać lub robię cokolwiek, co jest aktywnością fizyczną.

Trzy rzeczy, które zaczęłaś teraz robić, a na które wcześniej nie miałaś czasu...

Nic nie zaczęłam, bo ja nadal nie mam czasu! Moja praca toczy się normalnie.

Pierwsza rzecz, którą zrobisz po tym, jak kwarantanna się skończy to...

Bardzo chciałabym po prostu przytulić bliskie mi osoby. Jestem osobą, która uwielbia witać się całusami, przytuleniem. Podczas rozmowy często dotykam kogoś po ramieniu. Brakuje mi uzewnętrzniania moich emocji.

Zobacz także: 5 pytań do… Krystiana „XAY BENGA” Sikory

 
 
 
 
 
Wyświetl ten post na Instagramie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ten przepis jest genialny! Focaccia z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią Zrobiłam ją w grillu elektrycznym, ale spokojnie możecie zrobić w piekarniku – taką wersję też podaję w przepisie (link w BIO @kingaparuzel ). To dowód na to, że gluten smakuje obłędnie Jeżeli tylko możesz – skuś się! Jeżeli nie – zrób wersję bezglutenową – używając do tego gotowej mieszanki takiej mąki. Nie mogę doczekać się, kiedy wypróbuję ten przepis w plenerze, na grillu ogrodowym Najlepiej smakuje mi z odrobiną oliwy i balsamico. Kto chętny może pokusić się o zrobienie na jej podstawie grubej pizzy ? Jestem ciekawa, którą wersję wypróbujecie? Obowiązkowo dajcie znać ? #kingaparuzel #focaccia #glutenlove

Post udostępniony przez KINGA PARUZEL (@kingaparuzel)

Polecane wideo

Nailboutin manicure. Paznokcie inspirowane kultowymi szpilkami to hit tej wiosny
Nailboutin manicure. Paznokcie inspirowane kultowymi szpilkami to hit tej wiosny - zdjęcie 1
Komentarze (1)
Ocena: 5 / 5
gość (Ocena: 5) 08.04.2020 12:48
mam jej książkę Fit słodkości :)
odpowiedz

Polecane dla Ciebie