Za każdym razem, gdy patrzymy na Anję Rubik, zastanawiamy się - jak ona to robi, że jest aż tak szczupła? W jakimś stopniu jej idealna, smukła sylwetka jest wynikiem genów. Jednak to nie jest tylko zasługa naturalnych uwarunkowań.
Poznajcie sekrety diety Anji Rubik:
1. Je wszystko, ale w małych ilościach. Stara się jeść regularnie.
2. Nie wierzy w diety. Skupia się na ćwiczeniach. Trenuje kilka razem w tygodniu z prywatnym trenerem. Ponadto uprawia jogę i pilates.
3. Uwielbia sushi i kuchnię tajską.
6. Je bardzo małe śniadania. Na lunch zazwyczaj przygotowuje sobie coś ciepłego i raczej lekkiego. Wieczorami zjada obiad połączony z kolacją.
7. Je bardzo dużo orzechów, warzyw, owoców i zup.
8. Je (prawie) wszystko, ale z umiarem!
9. Unika przekąsek! Nie je paluszków, chipsów. Zamiast tego zajada się suszonymi owocami.
10. Je bardzo powoli, dokładnie przeżuwa.
11. Lubi ostre potrawy, które wspomagają spalanie tłuszczu.
12. Gdy jednego dnia zje więcej, najstępnego zjada mniej. Mówi, że najważniejsza w jej jadłospisie jest równowaga.
4. Na co dzień unika nabiału, z wyjątkiem masła.
5. Jest wegetarianką. Anja praktycznie z dnia na dzień wyeliminowała mięso ze swojej diety. Obecnie zajada się owocami, warzywami, komosą ryżową, a także własnoręcznie przygotowanym hummusem.