Stek z łożyska to nowy przysmak Europejczyków (Podobno smakuje jak polędwica wołowa)

07 Sierpnia 2011

Podobno smakuje jak… najlepszej jakości polędwica wołowa.

stek z łożyska

Nie od dziś wiadomo, że ulubionym przysmakiem Chińczyków jest zupa ugotowana z prawie wykształconego, ludzkiego płodu. Koszt jednej porcji tego kontrowersyjnego „dania” wynosi około 4 tys. dolarów, ale nawet to nie zniechęca mieszkańców Chin. Dlaczego? Otóż wierzą oni, że jedzenie ludzkich płodów sprzyja długowieczności i poprawia sprawność seksualną.

Okazuje się jednak, że nie tylko Azjaci mają szokujące zachcianki kulinarne. Ostatnio w Anglii coraz bardziej powszechne jest bowiem… jedzenie łożyska zaraz po narodzinach dziecka. - Moja żona, Sarah, oglądała, jak łożysko smażono w angielskiej telewizji. Kiedy urodziła się moja córka, w szpitalu zapytano mnie: "Zapakować czy wyrzucić?" – czytamy w Internecie. - Było tego 80 deko. Zrobiłem z niego kilka potraw, którymi żywiłem się przez trzy dni po porodzie córki. Smakuje jak najlepszej jakości polędwica wołowa. Pierwszego dnia zjadłem je na surowo, drugiego zrobiłem tatara i zaniosłem żonie do szpitala, ale nie dała się przekonać. Trzeciego dnia zrobiłem curry. Pępowinę zakopaliśmy pod drzewem w lesie. To stary zwyczaj, który występuje w wielu kulturach.

Jakie macie zdanie na ten temat? Czy sztuka kulinarna nie poszła już stanowczo o krok za daleko?

Maja Zielińska

Zobacz także:

Kolejna AFERA PHOTOSHOPOWA! Reklamy z Julią Roberts i Christy Turlington muszą zniknąć!

Gigant kosmetyczny odpiera zarzuty.

W Rwandzie odkryto CMENTARZ UFOLUDKÓW! (W grobie znaleziono prawdziwe dziwolągi)

Zdaniem naukowców to odkrycie może mieć ogromny wpływ na losy ludzkości.

Strony

Komentarze (54)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2011-09-13 03:31:12

totalne zdziczenie, omg...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-12 19:08:16

Ohyda!!!! Fuj, fuj, fuj, okropieństwo!!! Jak można w ogóle? SZOKKKK..... :(

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-11 22:20:40

Łożysko jest naturalną barierą chroniąca płód przed szkodliwymi czynnikami z zewnątrz. Zatrzymuje się na nim wszystko co najgorsze: metale ciężkie, toksyczne substancje.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-11 15:55:25

jestescie pojebani, karo -,-

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-10 23:29:54

Pierwszy objaw kanibalizmu - jedzenie własnego łożyska...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-10 18:26:30

zjadłabym to tylko w dobie wielkiego głodu powszechnego

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-09 21:32:30

Sztuka kulinarna?? Wybaczcie ale to mój pierwszy komentarz o takim brzmieniu: idę się porzygać, bo jest mi niedobrze.....naprawdę

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-09 20:12:01

Przeczytajcie skład parówek, które kupujecie w sklepach. Sztuczne mięso, łożysko, odbyt ... możliwe, że i to zjadacie pałaszując parówki.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-09 21:37:14

Dlatego ja już parówek nie jadam. Owszem czasem ładnie mi zapachnie, i pojawia się taka myśl w głowie żeby zjeść, ale wystarczy, że sobie to wyobrażę i już mnie mdli. Odkąd dowiedziałam się co tam tak naprawdę jest, i wyobraziłam to sobie to nie mogę nawet patrzeć jak moja rodzinka się tym zajada, fuj.. ale cóż każdy je co mu smakuje, może kiedyś zmądrzeją, chociaż kto wie. Bo jak to ktoś kiedyś powiedział: ,,Człowiek gorszy niż świnia, wszystko zje"

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-09 12:07:55

Nie dobrze mi bleeee :P

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-08 19:42:37

kolejny wykolejony narod zaraz po arabach

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz