ZAREJESTRUJ »ZALOGUJ SIĘ »

Forum Miłość i Sex

« powrót do listy tematów

1. evelina1 evelina12012-01-20 14:39:07

Miłość czy intensywna przyjaźń?

1. evelina12012-01-20 14:39:08 evelina1 zgłoś do usunięcia

Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

Anuluj

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz. Nie chcesz za każdym razem wpisywać wyniku, zaloguj się lub załóż konto.

Wpisz wynik

Mam na imię Ewelina i mam 19 lat. Mam pewien problem. Otóż znam jednego chłopaka już jakieś 12 lat. Zawsze mieliśmy się ku sobie, ale zawsze pozostawaliśmy w relacjach koleżeńskich. On wie o mnie wszystko i jest naprawdę bardzo dobry dla mnie. Zawsze mogę na niego liczyć. Wiem również, że się jemu podobam, dowiedziałam się o tym całkiem, przypadkiem – wygadał się przed kolegą na swojej osiemnastce, trochę wypił i przyznał się do tego. Ostatnio spotkałam się z nim sam na sam, zawsze spotykaliśmy się w gronie przyjaciół. Sama nie jestem pewna dlaczego go zaprosiłam, ale po prostu poczułam, że „lubię go” bardziej niż zawsze. Wypiliśmy trochę wina, zjedliśmy i gadaliśmy. Pocałowałam go i poszło w drugą stronę. Przytulaliśmy się, ale do niczego więcej nie doszło. Chciałabym powiedzieć jemu, że go kocham, ale tak do końca sama przed sobą nie umiem się do tego przyznać. On naprawdę bardzo wiele znaczy, jest kochany, ale z drugiej strony mnie nie pociąga, tzn. wtedy jak się całowaliśmy nie miałam nawet ochoty na nic więcej, ale sam pocałunek był bardzo przyjemny. Oddałabym bardzo wiele, żeby po prostu z nim być, ale coś mnie odpycha. Nie mam pojęcia co mam zrobić. Czy pozostać z nim w stosunkach w jakich do tej pory żyliśmy, czy być z nim? Może i potrzebuję trochę czasu ale muszę się naprawdę szybko zdecydować. Szkoła się nam kończy, a on chciałby zaraz po zakończeniu wyjechać. Gdybym tylko wiedziała, że właśnie ten człowiek jest mi pisany, bez wahania wyjechałabym razem z nim.

2. Anonim Anonim
    + dodaj zdjęcia Wpisz wynik
    1. do wypowiedzi możesz dodać do 4 zdjęć
    2. Wybierz zdjęcie usuń zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie usuń zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie usuń zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie usuń zdjęcie
  3. rododendron2012-03-04 14:38:57 rododendron zgłoś do usunięcia

Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

Anuluj

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz. Nie chcesz za każdym razem wpisywać wyniku, zaloguj się lub załóż konto.

Wpisz wynik

Przyjaźń to też miłość, tylko bez aspektu erotycznego. Ten aspekt wymaga wyłączności, a sama przyjaźń nie. Mówiąc szczerze uważam, że nie jesteś nim zauroczona bo go za długo znasz i traktujesz jak brata. Ale miłość erotyczna to nie tylko motylki w brzuchu, to też, a może przede wszystkim, zaufanie. A to masz... Decyzja należy do Ciebie. I do niego.

4. Anonim Anonim
    + dodaj zdjęcia Wpisz wynik
    1. do wypowiedzi możesz dodać do 4 zdjęć
    2. Wybierz zdjęcie usuń zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie usuń zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie usuń zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie usuń zdjęcie

Dodaj komentarz do Miłość czy intensywna przyjaźń?:

AnonimAnonim

Wpisz wynik

Zarejestruj się na Papilot.pl