Wasza Kuchnia: Wyśmienite roladki z kurczaka z warzywami

28 Marca 2010

Magda, autorka przepisu, zachwala sobie wyborny smak swojego dania! Jej zdaniem to obiad nie tylko prosty w przygotowaniu, ale i przepyszny!

Wasza Kuchnia: Wyśmienite roladki z kurczaka z warzywami
>

„Witam! Chciałabym podzielić się z Wami Drogie Papilotki moim przepisem na wyśmienite roladki z kurczaka z papryką, pieczarkami i cebulką. Przepis jest dość prosty do wykonania a końcowy etap czyli konsumpcja jest nie do opisana:)

Składniki: 5 pojedynczych filetów z kurczaka, 3 średnie cebulki, 1 papryka, 0.5 kg pieczarek

Przygotowanie: Filety rozbijamy cienko. Przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki oraz cebule kroimy w talarki, natomiast paprykę w cienkie paseczki. Na rozbite filety rozkładamy cebulę, paprykę, pieczarki, a następnie zawijamy w roladki. Roladki obsmażamy w gorącym tłuszczu na kolor złocisty, następnie podsypujemy cebulką  i smażymy razem. Gdy cebulka się zrumieni, podlewamy wodą, następnie przekładamy roladki do rondla i dusimy do miękkości.

Gdy roladki się uduszą, układamy je na talerzu, a wodę która pozostała nam z mięsa w rondlu, doprawiamy mąką rozrobioną z woda i robimy z tego sos.

Życzę smacznego Magda”

Magdę prosimy o kontakt z redakcją – redakcja(at)papilot.pl – w celu podania adresu do wysyłki nagrody od producenta przypraw Kamis – książki kucharskiej oraz zestawu przypraw doskonałych do kuchni włoskiej.

Uwaga! Nie przegap innych publikacji tworzonych dzięki naszym Czytelniczkom! W każdą sobotę publikujemy teksty z cyklu Wasze Paznokcie , we wszystkie niedziele Wasza Kuchnia, w poniedziałki Wasz Wizaż. Jeśli chciałabyś się z nami podzielić własnoręcznie wykonanymi zdjęciami manicuru, makijażu lub kulinariów, napisz na adres redakcja(at)papilot.pl.

Zobacz także:

Czy hamburger może być dietetyczny?

Domowe przepisy na dietetyczne hamburgery i hot dogi, które smakują lepiej niż w barze szybkiej obsługi, a przy okazji dostarczają mnóstwa składników odżywczych. Do dzieła!

Czy od piwa można przytyć?

Wokół złocistego napoju krąży wiele mitów i legend…

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (60)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2012-09-22 10:46:18

Ja polecam posmarować w środku musztardą :) i osobiście to panieruję je. Standardowo - mąka, jajo, bułka. Są przepyszne a mój facet uwielbia :D

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-02-13 18:40:12

zrobiłam ! i pyyyyyszne !! dzięki

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-22 22:45:04

ale mi ślinka leci :) szkoda że tak późna pora bo bym szybko to wmuciła :) ale jeszcze przecież jest jutro :) super przepis na pewno skożystam :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-03-29 23:52:52

O cholera az mi sie jesc zachacialo ... Takie ala zrazy powiadasz ? Kochana to musi zajebiscie smakowac z ciemymi sosami pieczeniowymi :) Nie przejmuj tam sie tymi szmirami na dole ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-03-29 22:07:29

co ?! wiecie co potraficie tylko krytykować a połowa z was nie potrafi gotować... lepiej bierzcie z Niej!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-03-28 21:25:45

blee tłuszczu nie odkroiłaś :P ale przepis fajny chociaz dobrze znany :P ja jeszcze wkładam plasterek żółtego sera :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-06-06 15:51:29

tłuszcz się sam wytopi....

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-03-28 20:58:58

bez kitu ;D

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-03-28 20:53:16

Fuj ;/ mięso ... po nim przypomina się świnie ^ ^ albo kure hahahahhahahhahaha ! shahahshahshashas

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-03-28 17:07:48

Fuj, mięso. Jak można to jeść? Śmierdzi i ma robaki. Ohyda.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-03-28 18:29:02

na wszystkim sa bakterie. na twojej salacie rowniez :/

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-03-28 21:19:13

Ale sałata ma również ołów:)))))))))))))))))))))

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-03-28 14:57:49

Ja robie jeszcze do tego z jajkiem na twardo ogorkiem i serem zoltym sa pyszne ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz