Wasza Kuchnia: Wykwintne kuleczki rafaello

Jeżeli chcesz zrobić wrażenie na gościach podczas świątecznej wizyty, koniecznie wypróbuj pyszny przepis Marceliny.
Wasza Kuchnia: Wykwintne kuleczki rafaello
26.12.2010

Witam serdecznie. Zważywszy na to, że jestem pasjonatką rozmaitości w kuchni, dzisiaj chciałabym podzielić sie z Wami bardzo szybkim przepisem ma dobry i gustowny deser. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu!

Składniki: 2 szklanki mleka w proszku odtłuszczonego, 1/2 szklanki cukru pudru, 1/2 kostki  masła lub margaryny, aromat waniliowy (olejek), wiórki kokosowe, lub cappuccino

Sposób przyrządzania:

Łączymy mleko w proszku z masłem, cukrem oraz 2 kropelkami aromatu waniliowego (kokosowy opcjonalnie) i ucieramy wszystko do uzyskania łatwej do formowania masy. Jeżeli masa nie daje się formować, dosypujemy mleka w proszku. Masę formujemy w kuleczki i obtaczamy wiórkami kokosowymi lub w cappuccino. I Gotowe!

Kuleczki najlepiej przechowywać w lodówce.

Życzę smacznego!

Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.

Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.

Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.

UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:

Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografiii zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.

Zobacz także:

Wasza Kuchnia: Dyniowe muffiny

Przepis Justyny na pyszny podwieczorek: dyniowo-bakaliowe muffinki. Prezentują się wyśmienicie!

Wasza Kuchnia: Babeczki z kremem toffi

Klaudia uwielbia słodkości, a dzisiaj zdradza swój przepis na babeczki toffi. Koniecznie go wypróbuj i zrób pyszną niespodziankę rodzinie!

Polecane wideo

Komentarze (53)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 22.01.2013 15:42
to jest pyszne a takie raffaello wypchane tonom chemij i pustych kalorij raczej nie zrobisz
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 08.09.2012 12:14
ochyda wogule nie smakuje jak rafaello
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 03.11.2011 21:12
ja chce raffaello a nie takie cos
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 06.01.2011 13:18
ale ona ma rację... to ty wyskoczyłaś z ciziami. Jak ja uwielbiam komentarze papilotek :D tylko po sobie jedziecie :D
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 31.12.2010 12:45
Składniki: 200 g wiórków kokosowych , 250 g mleka w proszku, kostka masła, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki wody, 2 wafle suche, paczka migdałów. Jak przyrządzić? Migdały sparzyć i obrać ze skórek. Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier i wystudzić. Wafle pokruszyć. Do wody dodać połowę wiórków kokosowych. Mleko wafle i masło. Wszystko wymieszać i schłodzić ok. pół godziny. Z masy formować kulki, w środek włożyć migdał, obtoczyć w pozostałych wiórkach, schłodzić. Smacznego!!!
odpowiedz

Polecane dla Ciebie