Wasza Kuchnia: Wiosenne sałatka na szybki lunch - wygląda pysznie!

03 Kwietnia 2011

Podczas kuchennych eksperymentów warto wypróbować przepis Moniki. Idealny na wiosenną przekąskę!

kuchnia

Witam, Mam na imię Monika i chciałabym podzielić się z Wami bardzo łatwym przepisem na wiosenną sałatkę, którą można przyrządzać także w inne pory roku.

Składniki na porcję dla 2 osób: 10 dużych pieczarek, 2 średnie marchewki, pół cebuli, 6-7 liści sałaty lodowej bądź opakowanie gotowej mieszanki sałat, 10 pomidorków koktajlowych, pół szklanki grubego, posiekanego szczypiorku, 3-4 łyżki oliwy, sól, pieprz

Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić pokrojone pieczarki. Gdy będą już dobrze podduszone dodać pokrojoną w plastry marchewkę i posiekaną cebulę. Wszystko razem dusić przez około 10-15 minut. Po wyłożeniu na talerz przyprawić solą i pieprzem. Na wierzch posypać sałatą, pomidorki koktajlowe przekroić na 4 części i położyć na sałacie, posiekanym szczypiorkiem posypać całość, doprawić solą i pieprzem, wymieszać tuż przed jedzeniem. Sałatka może być podana również z grzankami lub jako farsz do tortilli.

Smacznego! :)

Strony

Komentarze (15)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2012-03-06 17:35:45

Nie wygląda zbyt apetycznie... Na pewno tam miały być pieczarki?!? Ale jak komuś smakuje to się nie czepiam.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-08 19:23:54

Nie wygląda jakoś strasznie apetycznie...;/

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-04-03 22:35:32

srednio mi tutaj pasuje ta swieza salata! nie lepiej np chinski makaron vermicelli? nie dodaje sie posmazanych warzyw do swierzych lisci salaty lodowej! sprobuj lepije zrobic sobie bombe witaminowa i zrobic gulasz z warzyw: papryka czerwona, mzoe byc i druga zolta, bakaczek, baklazan, kilka pomidorkow, cebula duza, czosnek, jak ktos lubi pieczarki, wszystko posiekac w dosc spore kawalki na lyzce olicy w garnku teflonowym najlepiej udusic pod przykryciem, dodac swieze posiekane drobno chilli troszke pieprzu i szczypke sypkiej papryki i gotowe pszne na zimno cieplo z miesem obok lub z kawalkiem chleba.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-04-04 07:31:53

Niech Cie tylko ta bomba nie rozwali. Kto Ci powiedział, że tak nie można? Wszystkiego trzeba spróbować. Dwie laski niżej zrobiły i wyszło dobrze. Najpierw sprawdź zanim zaczniesz pouczać.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-04-03 12:30:45

wiosenne salatka. lol

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-04-03 12:15:25

nic ciekawego

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-04-03 11:03:33

naprawdę smaczne!! czytałam rano a że miałam w domu pieczarki sprobowałam i naprawdę super! :) a salata jak ktoś pisał niżej nie robi się oklapnięta, a wręcz przeciwnie nadaje chrupkości! naprawdę bardzo dobry przepis

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-04-03 09:58:43

jak dla mnie super

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-04-03 09:57:48

takie to jakies jak ze studenckiej stolowki- na polibudzie we wrcoku podawali identyczna swego czasu, mam wrazenie, ze ludziom sie wydaje, ze za male pieniadze nie mozna ugotowac nic z polotem i finezja a to nie prawda

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-04-03 09:19:30

Nie wygląda za apetycznie...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-04-03 08:49:20

sałata nie "oklapnie" od razu jak zmieszamy ją z gorącym/ciepłym? wygląda smakowicie:)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz