WASZA KUCHNIA: Tarta truskawkowa Julietty

Idealny deser na upalne, letnie popołudnie. Dietetyczny, owocowy i naprawdę smaczny!
WASZA KUCHNIA: Tarta truskawkowa Julietty
13.06.2010
>

Ponieważ  uwielbiam gotować i piec, chciałabym podzielić  się jednym z moich przepisów. Jest sezon truskawkowy, więc czas to wykorzystać ;) Ciasto jest bardzo lekkie, u mnie w domu mówi się na nie dietetyczne: żadnych jajek czy kremu. Życzę wszystkim udanych wypieków i smacznego ;) 

Składniki:

250g mąki,

2łyżeczki proszku do pieczenia,

1kostka margaryny,

5łyżek cukru pudru,

5łyżek zimnej wody.

1budyń  waniliowy z 2łyżkami cukru,

1galaretka czerwona ugotowana w 2/3 wody, truskawki 

Wykonanie:

Ciasto wyrobić  z podanych składników i odstawić  do lodówki na 30 minut, w międzyczasie przygotować  budyń i galaretkę, następnie odstawić  by ostygły. Ciasto wyłożyć  na blaszkę wysmarowaną  odrobiną tłuszczu, ponakłuwać  całość widelcem, piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Na ciasto włożyć chłodny budyń, następnie owoce i polać tężejącą galaretką. Ciasto odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego!!;) 

Pozdrawiam.

Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl. Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis - zestaw nowych sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.

Przypominamy także o równoległych konkursach: Wasza Szafa i Wasz Wizaż.

Zobacz także:

Napoleonka bez pieczenia

Galaretkowy tulipan

 

Polecane wideo

Komentarze (50)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 19.06.2012 14:28
dlaczego tarta? zwykły sernik
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 22.06.2010 12:49
przepis super tylko zamiast ciasta położyłam nasączone herbatniki ,,,no taki leniuch ze mnie :))
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 20.06.2010 14:31
zrobiłam,t pycha! 100razy lepsza niz te z 'cienka i twarda' galaretka z cukierni:) pozdrawiam Juliettę
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 19.06.2010 18:52
ja je zrobilam i jest pyszne. polecam :)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 16.06.2010 20:23
co to za biszkop? Smiech na sali, powinien być grubszy i puszysty
zobacz odpowiedzi (2)

Polecane dla Ciebie