Wasza Kuchnia: Śniadaniowe rogaliki Karoliny

23 Maja 2010

Coś na smaczny początek dnia! Pyszne rogaliki z nutellą i konfiturą dla wszystkich łasuchów!

Wasza Kuchnia: Śniadaniowe rogaliki Karoliny

Przepis na kruche, delikatne, drożdżowe rogaliki. Pięknie rosną w piekarniku, nie wymagają dużo czasu. Polecam każdemu, kto ma ochotę na chwilę zapomnienia z kubkiem gorącego mleka i odrobiną słodyczy : )   

 

Składniki: 

4 szklanki mąki pszennej 

kostka margaryny 

1/3 kostki drożdży 

cukier wanilinowy 

ekstrakt z wanilii (kilka kropel) 

śmietana ukwaszona 200 g 

powidła lub nutella 

1 żółtko 

sezam  drożdżowe rogaliki. Pięknie rosną w piekarniku, nie wymagają dużo czasu. Polecam każdemu, kto ma ochotę na chwilę zapomnienia z kubkiem gorącego mleka i odrobiną słodyczy : )   

 

Składniki: 

4 szklanki mąki pszennej 

kostka margaryny 

1/3 kostki drożdży 

cukier wanilinowy 

ekstrakt z wanilii (kilka kropel) 

śmietana ukwaszona 200 g 

powidła lub nutella 

1 żółtko 

sezam  drożdżowe rogaliki. Pięknie rosną w piekarniku, nie wymagają dużo czasu. Polecam każdemu, kto ma ochotę na chwilę zapomnienia z kubkiem gorącego mleka i odrobiną słodyczy : )   

 

Składniki: 

4 szklanki mąki pszennej 

kostka margaryny 

1/3 kostki drożdży 

cukier wanilinowy 

ekstrakt z wanilii (kilka kropel) 

śmietana ukwaszona 200 g 

powidła lub nutella 

1 żółtko 

sezam  drożdżowe rogaliki. Pięknie rosną w piekarniku, nie wymagają dużo czasu. Polecam każdemu, kto ma ochotę na chwilę zapomnienia z kubkiem gorącego mleka i odrobiną słodyczy : )   

 

Składniki: 

4 szklanki mąki pszennej 

kostka margaryny 

1/3 kostki drożdży 

cukier wanilinowy 

ekstrakt z wanilii (kilka kropel) 

śmietana ukwaszona 200 g 

powidła lub nutella 

1 żółtko 

sezam 

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (24)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2010-11-01 19:33:22

dziękuję :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-06-20 17:49:19

przepyszne! i jakie łatwe.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-06-20 10:30:57

Nie ma tylko nic o grubości ciasta.. Więc jak za mało się rozwałkuje to wychodzą surowawe ;]

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-05-27 18:12:50

zrobiłam - pychotka ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-05-25 18:26:28

ŚWIETNY PRZEPIS!!!! POLECAM KAŻDEMU KTO LUBI SŁODKOŚCI. ja użyłam z jagodowym dżemem i truskawkowym! genialnie ! wyglądają jakby przyszły do domu na stół prosto z piekarni KRÓL! ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-05-24 17:02:58

utyjecie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-05-24 00:05:41

Też je znam :) Tylko drożdże rozrabiam w mleku, nie w śmietanie. Tak na marginesie- ukwaszona?? Ale gratulacje dla autorki :) Warto spróbować, Można też pokroić w trójkąty ze ściętym czubkiem (ostre trapezy_ z pasków, tak łatwiej.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-05-23 21:51:18

dajcie coś ze szpinakiem, nakupiłam tego i nie wiem co tera z tym zrobić..;]

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-05-23 17:45:51

Bardzo lubię rogaliki,więc muszę kiedy wybróbować ten przepis. :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-05-23 15:47:32

też chętnie wypróbuję :) Pozdrawiam Karolinę!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz