Witam,
Chciałabym podzielić się moim pomysłem na sezonowy deserek - ryż z musem truskawkowym! Dla mnie to cudowne wspomnienie beztroskiego dzieciństwa :)
Składniki: 2 woreczki ryżu (białego, długoziarnistego), 2,5 szkl mleka, 2 szkl wody, 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią, 30dag truskawek, cukier puder, listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania: Ryż ugotować w wodzie z mlekiem (0,5 szklanki zostawić) i połową cukru z wanilią. Truskawki zmiksować blenderem z cukrem pudrem( ilość zależna od gustu i słodkości truskawek). Gdy ryż jest już ugotowany przekładamy go do miseczki, mieszamy z pozostałym cukrem z wanilią i resztą mleka. Ryż można podawać na ciepło lub zimno. dzielimy go na porcje, polewamy musem truskawkowym i gotowe:)
Smacznego!
Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz kolorowe sztućce do sałaty.
Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:
Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.
Zobacz także: