Wasza Kuchnia: Pyszne racuchy z jabłkiem na podwieczorek

20 Marca 2011

Racuchy świetnie smakują w połączeniu z cukrem albo śmietaną. Przekonaj się sama!

przepis

Witam, nazywam się Magda i jestem studentką. Od jakiegoś czasu interesuję się gotowaniem, lubię eksperymentować w kuchni.

Dziś chciałabym pokazać łatwy przepis na racuchy z jabłkami. Jest on niezwykle prosty i szybki w wykonaniu:)

Składniki: 2 szklanki mleka, 2 szklanki mąki krupczatki, 1 jajko, jabłka, cukier puder do posypania

Mąkę, mleko i jajko miksuję w misce na jednolitą masę. Jabłka (3) obieram, ścieram na grubych oczkach i dodaję do masy. Placuszki smażę na dobrze rozgrzanym oleju, na średnim ogniu nakładając łyżką masę.

SMACZNEGO!

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (91)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2016-10-31 16:51:14

A gdzie drożdże?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-23 16:47:57

pycha :D

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-07-25 18:06:47

bardziej mi te placki na obrazku wyglądają na ziemniaczane

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-28 10:11:23

czemu by nie spróbować :) mam nową patelnię ceramiczną ze stylowej zastawy- muszę zobaczyć jak będzie się sprawować

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-05-01 15:05:42

mnie zawsze uczono,że do racuchów powinno się oddzielać żóltko od białka. Potem białko zbic na pianę. Do zmiksowanego żółtka z mąką i mlekiem dodać pianę i delikatnie wymieszać. No i potem dodać jbłka i też jeszcze raz delikatnie wymieszać :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-21 23:22:20

Mniaam Mniaam

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 21:41:06

Ameryki nie odkrylas ;PP

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 20:54:33

Mam wrazenie, że wszystkie komentarze obronne lub te twierdzące, że spalone jedzenie jest dobre pisze cały czas autorka...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 21:01:19

masz mylne wrażenie, dlatego zacznę pisać jako zalogowana...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 21:08:16

dziwne, bo tak przejrzalam tu komentarze i wszedzie sa twoje odpowiedzi... caly czas na posterunku :D

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 23:42:51

dokładnie. wszystkie pozytywne komenatrze pod komenatzami krytycznymi pisała jedna i ta sama osoba. przykre. dziewczyna wysłała przepis na najzwyklejsze w świecie racuchy i dziwi się krytyką

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 20:36:24

smakowicie wyglądają

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 20:39:41

dla mnie nie, bo nie lubie spalonego jedzenia

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 20:47:27

moja babcia całe zycie takie robi bo wie co dobre, sa pyszne

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 20:52:41

w spalonym jedzeniu lub przypalonym sa substancje rakotworcze, faktycznie twoja babcia wie co dobre :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 19:46:52

czy wy jestescie niedorozwinieci przeciez napisala ze lubi eksperymentowac, a nie ze to jest eksperyment! gratulacje spostrzegawczosci i nauczcie sie czytac, a dopiero potem sie wypowiadajcie bo to swiadczy o waszej głupocie :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 19:52:59

jak ktos faktycznie lubi eksperymentowac to nie wysyla przepisu na racuchy ( do tego pryzpalone) , bo sam sobie zaprzecza :) a nie wypowiadaj sie ty, bo tresc twojego postu swiadzy jedynie o twojej glupocie czyli standard na papilocie - najezdzanie i obrazanie ludzi, ktorym przepis sie nie podoba i ktorzy zwrocili jakakolwiek krytyczna uwage... prostackie zagranie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 20:09:43

a jak ktoś dopiero zaczyna interesowac sie gotowaniem to normalne ze zaczyna od rzeczy prostych. a ty zapewne to i tego nie potrafisz zrobic:) a one nie sa przypalone tylko racuchy takie sa, widac ze nic o tym nie wiesz ha ha :))

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 20:21:52

Tak faktycznie nie potrafie az tak przypalic racuchow :D masz racje! :D ale ty sobie spalone rob jak chcesz potem chorowac to jest twoj problem, a nie moj :D poza tym naucz sie przymowac krytyke, a nie odpowiadaj na wszystko zenujacym atakiem, bo jest to po prostu smiesznie i prostackie :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 20:23:48

hahaha od kiedy racuchy sie przypala na czarno? padłam!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 20:24:05

na jakiej podstawie przypisałaś mi autorstwo tego postu?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-03-20 20:41:11

komu? nikt tu nikomu nie przypisal autorstwa zadnego postu...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz