Witajcie,
Bardzo lubię na Papilocie dział "Wasza kuchnia", więc tym razem postanowiłam się podzielić z Wami moim przepisem na ulubione naleśniki. Przepis jest bardzo prosty, a naleśniki pyszne:)
Składniki na ciasto: 2 jajka, 2 szklanki mąki, 2 szklanki mleka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, olej do smażenia
Składniki na farsz: pieczarki, żółty ser, szynka, cebula, sos cygański i czosnkowy
Przygotowanie:
Ciasto, czyli nasze naleśniki: Wszystkie składniki wymieszać mikserem (jeśli nie mamy pod ręką można użyć zakręconego dużego słoika) . Następnie smażyć na gorącej patelni lekko posmarowanej olejem (tzn najlepiej po każdym naleśniku leciutko posmarować pędzlem zamoczonym w oleju).
Farsz: Pieczarki pokroić i podsmażyć (można je lekko doprawić, np. vegetą). Naleśnik posmarować na przemian sosem cygańskim lub czosnkowym. Na połowę wyłożyć szynkę, przysmażone pieczarki, cebulę i ser. Złożyć na 4. każdy tak przygotowany naleśnik podsmażyć jeszcze przez chwilę na patelni.
Smacznego :)
Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw nowych sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.
Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:
Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.
Zobacz także:
WASZA KUCHNIA: Spaghetti z krewetkami
Włoski makaron z morskim akcentem. Idealna przekąska na schyłek lata!
Ile kalorii spalisz podczas codziennych aktywności? KALKULATOR
Sprawdź, ile energii wydatkujesz podczas wykonywania zarówno codziennych, prostych czynności, jak przy bardziej energochłonnych zajęciach.