WASZA KUCHNIA: Faszerowane papryczki z przepisu Anastazji

Niebanalny przepis na wykwintną przystawkę.
WASZA KUCHNIA: Faszerowane papryczki z przepisu Anastazji
27.11.2011

Hej,

Chciałam podzielić się z Wami sprawdzonym przepisem na robiącą wrażenie przystawkę: papryczki nadziewane pysznym farszem. Mam nadzieję, że Wam się spodoba!

Składniki: 4 czerwone papryki, 30 dag mielonego mięsa, 1 woreczek ryżu, 1 cebula, 2 łyżki masła, sól, pieprz, mielona papryka

Sposób przygotowania: Paprykę umyć, ściąć główki i wydrążyć środki (usunąć gniazdo nasienne). Woreczek ryżu ugotować na pół miękko. Masło rozpuścić na patelni, zeszklić na nim posiekaną drobno cebulę. Ugotowany ryż, mielone mięso, zeszkloną cebulkę wymieszać razem, dodając do smaku sól, pieprz i mieloną paprykę. Tak przygotowanym farszem wypełnić luźno wydrążone papryki. 

Do owalnego naczynia wlać szklankę przegotowanej, lekko solonej wody. Wstawić do środka papryki, przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 40 minut.

Gotowe!

Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez  firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz kolorowe sztućce do sałaty.

UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści: Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.

Zobacz także:

Elegancki sernik z bezą

Kruche babeczki z jagodami i bezą

 

Polecane wideo

Komentarze (20)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 27.11.2011 16:45
przepis stary jak świat, dziwię się, że ten przepis zdobył nagrodę. Ja faszeruję paprykę płatkami owsianymi, porem, mięsem z indyka i pietruszką. Samo zdrowie i to w dodatku niebanalnie :)
zobacz odpowiedzi (1)
Anonim (Ocena: 5) 27.11.2011 16:28
Moja mama robi identyczne, ale dodatkowo polewa papryki sosem pomidorowym
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 27.11.2011 13:26
dużo lepszy byłby farsz np z kuskusu, z dodatkiem curry, szczypiorku i cebulki. przynajmniej danie miałoby jakiś konkretny, bardziej wyrazisty smak :]
zobacz odpowiedzi (1)
Anonim (Ocena: 5) 27.11.2011 13:04
nic ciekawego, a farsz okropny
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 27.11.2011 12:28
cholera, zgłodniałam
odpowiedz

Polecane dla Ciebie