Hej,
Chciałam podzielić się z Wami sprawdzonym przepisem na robiącą wrażenie przystawkę: papryczki nadziewane pysznym farszem. Mam nadzieję, że Wam się spodoba!
Składniki: 4 czerwone papryki, 30 dag mielonego mięsa, 1 woreczek ryżu, 1 cebula, 2 łyżki masła, sól, pieprz, mielona papryka
Sposób przygotowania: Paprykę umyć, ściąć główki i wydrążyć środki (usunąć gniazdo nasienne). Woreczek ryżu ugotować na pół miękko. Masło rozpuścić na patelni, zeszklić na nim posiekaną drobno cebulę. Ugotowany ryż, mielone mięso, zeszkloną cebulkę wymieszać razem, dodając do smaku sól, pieprz i mieloną paprykę. Tak przygotowanym farszem wypełnić luźno wydrążone papryki.
Do owalnego naczynia wlać szklankę przegotowanej, lekko solonej wody. Wstawić do środka papryki, przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 40 minut.
Gotowe!
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz kolorowe sztućce do sałaty.
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści: Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.
Zobacz także:
Kruche babeczki z jagodami i bezą