Składniki: makaron Farfalle, kostka mrożonego szpinaku, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, kostka fety, duża kulka mozzarelli, oliwa z oliwek, 5-8 zielonych oliwek, 4 suszone pomidory, pieprz, kilka plasterków ulubionej chudej szynki
Sposób przyrządzenia jest baaardzo prosty! Na patelnię wlewamy kilka kropel oliwy z oliwek, wrzucamy posiekaną cebulę. Po 5 minutach dodajemy posiekany i przetarty czosnek. Wszystko smażymy aż cebula się zeszkli. Na patelnię kładziemy szpinak. Smażymy na małym ogniu 8-10 min. Dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Mieszamy aż ser się rozpuści. Następnie wrzucamy posiekane oliwki, pomidory i pokrojoną w cienkie długie paski szynkę. Smażymy jeszcze kilka minut pod przykryciem. Na koniec doprawiamy pieprzem. Wykładamy ugotowany makaron na głęboki talerz, polewamy na środku szpinakowym sosem i posypujemy drobno pokrojoną mozzarellą.
Pozdrawiam, Paulina
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz kolorowe sztućce do sałaty.
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści: Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.
Zobacz także: