Składniki na biszkopt: 4 jaja, 3/4 szklanki cukru, szklanka mąki, łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki na masę: 1 opakowanie śmietany "Śnieżki" na mleko, 200 ml zimnego mleka, szklanka truskawek
Sposób przygotowania: Jajka ubijamy dodajemy cukier mąkę i proszek do pieczenia wszystko miksujemy. przelewamy do natłuszczonej blachy i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10-15 minut. Jeszcze ciepły biszkopt wyjmujemy i kładziemy na wilgotną ściereczkę i wilgotną ściereczką przykrywamy.
Wlewamy do naczynia mleko wsypujemy Śnieżkę i ubijamy na sztywno. Dodajemy umyte i rozgniecione widelcem truskawki. Masę rozsmarowujemy na ostygniętym biszkopcie i zwijamy roladę. Do dekoracji możemy posypać roladę cukrem pudrem i położyć kilka przekrojonych truskawek oraz listków mięty. Roladę można zrobić z innymi owocami, np. malinami jagodami lub dżemem owocowym.
Smacznego!
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw sosów sałatkowych Fit up! oraz kolorowe sztućce do sałaty.
Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:
Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.
Zobacz także: