Witam Was Papilotki! Chcę przedstawić Wam prosty i szybki przepis na smaczną karpatkę.
Składniki: 1 szkl. Wody, ½ kostki margaryny, 1 szkl. Mąki pszennej, 5 jajek, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 opakowanie „krem do tortów”, Cukier puder do posypania pagórków ;-)
Wykonanie:
1 szklankę wody zagotować z ½ kostki margaryny. Gdy zacznie się gotować wsypać 1 szklankę mąki pszennej. Gotować ok. 3 min. Wystawić do wystygnięcia. Gdy wystygnie ucierać wbijając po 1 jajku aż do 5. Pod koniec dodać 1 płaską łyżeczkę proszku do pieczenia. Następnie upiec placek na słomkowy kolor w rozgrzanym piekarniku 200 st. C zastygnięte ciasto przekroić na pół lub gdy nie jest zbyt wysoki upiec 2 placek. Gdy ciasto się upiecze przekładamy go masą. Do dekoracji posypujemy wierzch placka cukrem pudrem.
Życzę smacznego!
Pozdrawiam Renata.
Jeśli i Ty lubisz gotować, koniecznie zdradź nam swój ulubiony przepis kulinarny! Opis krok po kroku wraz z kilkoma zdjęciami prześlij na adres: kuchnia(at)papilot.pl.
Autorki wszystkich opublikowanych przepisów otrzymają od nas atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Kamis – zestaw nowych sosów sałatkowych Fit up! oraz książkę Izy Czajki „Fitness w wielkim mieście”.
Autorkę dzisiejszego przepisu prosimy o przesłanie adresu, pod który moglibyśmy wysłać paczkę z upominkiem.
UWAGA! Prosimy o dołączanie do zgłoszeń konkursowych AKTUALNEGO ADRESU oraz oświadczenia o treści:
Oświadczam, że jestem autorką załączonych fotografii i zgadzam się na ich publikację na łamach portalu Papilot.pl.
Zobacz także: