Co jeść, aby utrwalić opaleniznę? 6 składników, które czynią cuda!

20 Lipca 2014

Wprowadź te produkty do swojej diety i ciesz się wakacyjnym odcieniem skóry przez kilka tygodni dłużej.

opalanie

Polki spragnione opalonego ciała nie mają łatwego życia. Przez większą część roku słońce w ogóle do nas nie dociera, a słoneczne wakacje to raczej kwestia szczęścia, niż reguły. Zaledwie przez kilka tygodni w roku możemy popracować nad naturalną opalenizną, która szybko się pojawia i jeszcze szybciej znika. Na szczęście można temu zaradzić! I wcale nie mówimy o wyjątkowo szkodliwym dla naszej skóry solarium czy samoopalaczach.

Jeśli chciałabyś utrzymać brązowy odcień skóry nieco dłużej, niż przez 2-3 tygodnie, powinnaś zacząć działać. Pomocne mogą okazać się zewnętrzne utrwalacze, które oferowane są przez niektóre firmy kosmetyczne, ale to nie wystarczy. Tajemnica tkwi w tym, co jesz! Nie chodzi wyłącznie o beta-karoten obecny w marchewkach.

Oto 6 składników odżywczych, w które powinna obfitować Twoja dieta, aby dłużej cieszyć się wakacyjną opalenizną. Zwróć na nie uwagę jeszcze przed wyjściem na plażę. W ten sposób nie tylko zadbasz o odcień skóry, ale także o jej zdrowie!

Strony

Komentarze (5)
ocena
4.2/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Kamilla
(Ocena: 5)
2014-08-02 19:26:53

re: Co jeść, aby utrwalić opaleniznę? 6 składników, które czynią cuda!

Ja opaleniznę utrwalam balsamami po opalaniu Sorayi. Rozświetlający ze złocistymi drobinkami jest super.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 1)
2014-07-20 22:22:29

re: Co jeść, aby utrwalić opaleniznę? 6 składników, które czynią cuda!

opalenizna jest obrzydliwa

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2014-07-20 20:18:26

re: Co jeść, aby utrwalić opaleniznę? 6 składników, które czynią cuda!

m

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1