ZAREJESTRUJ »ZALOGUJ SIĘ »

Forum Dom i kuchnia

« powrót do listy tematów

1. Bess Bess2010-04-23 16:50:18

kurz :/

1. Bess2010-04-23 16:50:18 Bess zgłoś do usunięcia

Otóż mam taki problem że w pokoju ciągle strasznie mi się kurzy :/ Mieszkam w bloku na parterze i przy oknie mam ulicę... rodzice mają pokój od strony podwórka i nie mają aż takiego problemu (sprzątam również u nich więc wiem). Ludzie których znam odkurzają raz w tygodniu i wystarcza, a ja żeby mieć porządek musiała bym codziennie wycierać z kurzu każdy zakątek regału i szafek, a do tego codziennie odkurzać i myć podłogę... niestety jestem dosyć zabiegana i nie mam na to aż tyle czasu... macie jakieś sposoby na to żeby tak się z dworu to świństwo nie nosiło? tylko bez głupich odpowiedzi żeby nie otwierać okna czy coś :P wpuścić trochę świeżego powietrza czasem trzeba :)

2. Anonim Anonim
    + dodaj zdjęcia Wpisz wynik
    1. do wypowiedzi możesz dodać do 4 zdjęć
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  3. anonim2010-04-23 22:57:23 anonim zgłoś do usunięcia

Pomaga, zdjęcie wszystkich zbędnych tkanin (firan itp.) i wytrzepanie, bo tam kurz podobno najbardziej zalega. jakies anty statyczne plyny? ne wiem, ae pokusilabym sie na odkurzanie pokoju co drugi dzien, to nie duzo roboty a pomoze :)

4. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  5. anonim2010-05-18 0:38:14 anonim zgłoś do usunięcia

ja miałam z kolei z kurzem taki problem, że mam uczulenie na niego;/ sprzątanie to dla mnie jakaś masakra w ogóle jest:( już myślałam, że nic nie da się na to poradzić, dopóki koleżanka nie podrzuciła mi artykułu o kilku radach dotyczących sprzątania dla alergików, polecam tym papilotkom które mają podobny problem: www.klubdobrejenergii.pl/dobra_energia_dla_twojego_domu.html/596/Jak_zdrowiej_sprzatac_/

6. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  7. anonim2010-05-18 0:39:05 anonim zgłoś do usunięcia

ja miałam z kolei z kurzem taki problem, że mam uczulenie na niego;/ sprzątanie to dla mnie jakaś masakra w ogóle jest:( już myślałam, że nic nie da się na to poradzić, dopóki koleżanka nie podrzuciła mi artykułu o kilku radach dotyczących sprzątania dla alergików, polecam tym papilotkom które mają podobny problem znaleźć można to na stronce KlubDobrejEnergii.pl w dziale dobra energia dla twojego domu, naprawdę przydatne:)

8. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  9. anonim2010-05-18 0:39:25 anonim zgłoś do usunięcia

ja miałam z kolei z kurzem taki problem, że mam uczulenie na niego;/ sprzątanie to dla mnie jakaś masakra w ogóle jest:( już myślałam, że nic nie da się na to poradzić, dopóki koleżanka nie podrzuciła mi artykułu o kilku radach dotyczących sprzątania dla alergików, polecam tym papilotkom które mają podobny problem znaleźć można to na stronce Klub Dobrej Energii.pl w dziale dobra energia dla twojego domu, naprawdę przydatne:)

10. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  11. Graszka2010-05-26 19:59:21 Graszka zgłoś do usunięcia

A próbowałaś wstawić w okno bardzo wąsko tkaną moskitierę? To skutecznie zatrzymuje kurz bo jak rozumiem problem "wpada" z ulicy?

12. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  13. natalia16022010-07-28 16:49:59 natalia1602 zgłoś do usunięcia

Jeśli chodzi o sprzątanie to kurz należy ścierać WILGOTNĄ ściereczką. Sucha powoduje tylko wzbijanie go w powietrze i ponowne osiadanie. Spróbuj też z preparatami, które mają blokować osadzanie kurzu, typu Pronto. Zdjęcie firanek nie pomoże, a nawet ułatwi dostawanie się kurzu.

14. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  15. luzmus2010-07-30 13:36:42 luzmus zgłoś do usunięcia

Opowiadasz. Najpierw delikatnie ścieramy kurz suchą ściereczkę( sa takie specjalne, które nie pozwalają by kurz unosił się w powietrze) a na koniec przecieramy mokrą. Trochę czasu to zajmuje ale przynajmniej sprzątnie jest porządne i dokładne

16. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie

Dodaj komentarz:

GośćAnonim

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz. Nie chcesz za każdym razem wpisywać wyniku, zaloguj się lub załóż konto.

Wpisz wynik

zarejestruj sie
WAKACJE Z PAPILOTEM
LETNI PORADNIK