ZAREJESTRUJ »ZALOGUJ SIĘ »

Forum Uroda i wizaż

« powrót do listy tematów

1. minikiki minikiki2009-07-26 16:11:17

Wypadające włosy

1. minikiki2009-07-26 16:11:17 minikiki zgłoś do usunięcia

Strasznie wypadają mi włosy , normalnie garściami po myciu. Brałam tabletki 'belissa " ale po nich wyskoczyły mi krostki na twarzy , więc przestałam brać. Znacie coś skutecznego co by mi pomogło??

2. anonim2009-07-27 16:45:36 anonim zgłoś do usunięcia

To niedobór żelaza i CYNKU

3. anonim2009-07-28 20:03:59 anonim zgłoś do usunięcia

Święta PRAWDA

4. anonim2009-08-22 23:16:02 anonim zgłoś do usunięcia

niekoniecznieto musi to byc niedobór mikroelementów.to mogą byc zaburzenia hormonalne okresowe. zadaj sobie pytanie czy zawsze w tym samym okresie wypadają Tobie włosy jesli tak to masz odp.

5. bożena2009-08-25 8:54:26 bożena zgłoś do usunięcia

może pora odwiedzić lekarza? według mnie takich objawów nie należy lekceważyć...

6. Goja52009-10-12 21:53:20 Goja5 zgłoś do usunięcia

zgadzam się, że to może być niedobór żelaza, ale trzeba zrobić badanie krwi,zeby ustalic poziom, jak jest za mało to cebulki sa niedotlenione i mozna wyłysiec, ale za duzo zelaza tez nie dobrze, wiec badanie konieczne!!!!!

7. drobniutka782009-10-18 21:15:27 drobniutka78 zgłoś do usunięcia

ja też miałam taki problem....włosy wypadały mi garściami...wszędzie było ich pełno :( nie ukryje byłam załamana bo nie wiedziałam co mam już robić i co brac...bo witaminy na włosy nie dawały i rezultatu takiego jak bym chciała:( Został mi polecony szampon DERMENA-koszt ok. 25zł...stosuje go prawie codziennie od 3 tyg. dodatkowo biore bellisimę i muszę powiedzieć że teraz widzę poprawę:) Dowiedziałam sie ze szampony na wypadanie włosow nie maja takiego samego składu i niektore składniki mogą byc po prostu uczulające naszą skorę-czego powodem jest wypadanie włosow :(

8. limonka19832009-11-16 0:18:16 limonka1983 zgłoś do usunięcia

Preparaty zawierające skrzyp tak właśnie działaja (tzn. mogą działać) - wpierw oczyszczają organizm z toksyn, by potem pojawiły się jakieś efekty. dlatego mogą pojawiać się na początku małe problemy. Przez pół roku biorę różne preparaty tego typu, więc mogę się wypowiedzieć. Miałam 2 historie. Przy wyciągu ze skrzypu miałam pryszcze na czole przez tydzień, choć normalnie mam idealną cerę. A przy silice zaczęły mi okropnie wypadać włosy. Zwyczajnie ciało pozbywało się tych słabych kłaków, by potem mogły wyrosnąć mocne i grube włosy. Kumpelka też tak miała. Krostka na krostce na twarzy. Dlatego polecam takie preparaty i radzę nie zrażać się chwilowymi kłopotami, bo one trwają maks 2 tygodnie, a efekty są super;) I czasem tak jest, że komuś brakuję cynku, a innemu krzemu, więc najlepiej sprawdzić sobie skład, by znalazły się tam oba pierwiastki lub kupić cynk osobno;)

9. koraaga2009-12-18 23:57:35 koraaga zgłoś do usunięcia

Może Twoje włosy są w fazie telogenu- są 3 fazy wzrostu włosa- anagen- wzrost, katagen- włos nie rośnie, ale nie wypada, telogen- w tej fazie jest około 4-10 % włosów na głowie. To może potrwać do 3 miesięcy- a człwoiek przechodzi takie fazy do 25 razy w zyciu=o) Moze więc poczekaj, jeśli nie przejdzie zgłos sie do lekarza na badania

10. kryspek2010-01-07 10:34:30 kryspek zgłoś do usunięcia

mi też bellisa nie pomogła, ale zastosowałam kuracje PROLABem- najpierw ampułki do włosów a teraz szamponu tylko używam i odżywki. naprawde tanie i dobre-kupisz w aptece :)

11. anonim2010-01-22 15:30:36 anonim zgłoś do usunięcia

humavit skrzyp i pokrzywa:)

12. Anonim Anonim
    + dodaj zdjęcia Wpisz wynik
    1. do wypowiedzi możesz dodać do 4 zdjęć
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  13. anonim2009-07-28 22:46:37 anonim zgłoś do usunięcia

tak to napewno zelazo! polecam metalowe prety!

14. anonim2009-07-29 16:27:27 anonim zgłoś do usunięcia

cha, cha, cha, cha !!! Naprawdę ŚMIESZNA jesteś. Jak się nie znasz, to poco wypisujesz tak głupie komentarze ???

15. anonim2009-12-06 15:01:05 anonim zgłoś do usunięcia

przynajmniej jest zabawna :P

16. Nieprzewidywalna ;)2009-12-31 14:52:31 Nieprzewidywalna ;) zgłoś do usunięcia

mały żarcik jeszcze nikomu nie zaszkodził ;) wrzuć na luz, Pani Anonimowa :) pozdrawiam :)

17. anonim2010-02-20 17:29:50 anonim zgłoś do usunięcia

przeciwnie, jest żałosna. ty też, skoro docierają do ciebie taki żarciki...

18. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  19. coco chanel2009-07-30 16:27:25 coco chanel zgłoś do usunięcia

a próbowałaś skrzypovitę? wzmacnia włosy, a w dodatku paznokcie i skórę :) z pewnością brakuje Ci jakiś witamin, wiec jedz więcej warzyw i owocków :)

20. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  21. evillemo2009-07-30 19:11:14 evillemo zgłoś do usunięcia

skrzypovita to sciema. polecam szampony i odzywki WAX regenerujace wlosy. nic mi nie pomagalo. a teraz wreszcie jest lepiej.

22. anonim2009-07-30 22:18:31 anonim zgłoś do usunięcia

WAX jest najgorszym szamponem jakiego używałam !!! Najlepszym natomiast, wg. mnie jest szampon DERMENA.

23. anonim2009-08-04 23:02:58 anonim zgłoś do usunięcia

Dermena jak najbardziej ; )

24. anonim2009-11-03 17:32:48 anonim zgłoś do usunięcia

Zgadzam sie!! Kiedyś miałam strasznie zniszczone włosy, próbowałam roznych masek do włosow ale najlepsza okazała sie odzywka z WAXa. Goraco plecam:)

25. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  26. anonim2009-08-04 23:02:07 anonim zgłoś do usunięcia

u fryzjera są dostepne pigułki wzmacniajace polaczone z sauna, polecam ;) a pozatym nafta kosmetyczna z żółtkiem i szamony z biodermy lub vichy. a jezeli chcesz cos taniego to nałóż na wilgotne włosy żółtko i owiń gorącym ręcznikiem ;)

27. anonim2010-03-06 22:19:09 anonim zgłoś do usunięcia

nafta kosmetyczna jest najgorsza. strasznie pali wlosy... wiem bo stosowalam. gorszego siana w zyciu nie mialam. moj chlopak tez stosowal i tez mu popalila

28. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  29. malutkamilutka2009-08-10 0:28:56 malutkamilutka zgłoś do usunięcia

Podobno dobry jest wywar z pokrzywy czy coś takiego, ktoś mi kiedyś mówił,ale nie pamiętam za bardzo.

30. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  31. anonim2009-08-10 12:10:54 anonim zgłoś do usunięcia

Witaj:) ja miałam podobny problem, czasem bałam się brać szczotkę do ręki, ale to się odmieniło kiedy kupiłam: L'biotica, Moc Natury WAX, intensywnie rgenerująca maseczka, do włosów słabych ze skłonnością do wypadania. Pomogło mi to już po pierwszym razie :) polcecam...

32. anonim2009-08-21 13:58:29 anonim zgłoś do usunięcia

Ja tez jestem bardzo zadowolona z WAX ale to nie zmienia faktu, ze kuracje "babuni" sa wg mnie najskuteczniejsze - m.in. maski z soku z rzepy

33. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  34. michiru2009-08-25 10:27:02 michiru zgłoś do usunięcia

Sprawdz to u lekarza oni juz mają na to sposoby. Moja siostra wcierała specjalnie robione maseczki przepisane przez lekarza i pomogło natychmiast.

35. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  36. Gosia19902009-08-29 14:06:03 Gosia1990 zgłoś do usunięcia

Jeśli chodzi o wax to trzeba uważać, bo włosy mogą się po nim zrobić "sianowate". jeśli używa się go zbyt często;)) bo ten co kiedyś miałam to zawierał w sobie silikon i to bodajże od tego. Aczkolwiek jeśli nie używałam go zbyt często to potrafił zdziałać cuda:)

37. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  38. anonim2009-09-06 21:50:38 anonim zgłoś do usunięcia

Zgłoś się do dermatologa.

39. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  40. cafe con leche2009-09-10 10:55:49 cafe con leche zgłoś do usunięcia

Nadmierne wypadanie włosów, podobnie jak problemy z łamliwością paznokci, może być oznaką złej diety ubogiej w składniki odżywcze np. w witaminy. Stresujący tryb życia również znacząco wpływa na stan naszego organizmu. Zanim wykupisz połowę apteki i cały asortyment sklepu kosmetycznego, udaj się do lekarza i zrób badania - koniecznie badanie krwi (wypadanie włosów to jeden z objawów niedokrwistości z powodu niedoboru żelaza, tzw. anemii). I się nie przejmuj - będzie dobrze ;-)

41. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  42. anonim2009-09-10 12:08:45 anonim zgłoś do usunięcia

Mam podobny problm z wlosami. Wydaje mi sie, że dobry jst szampon DERMENA (ok 40zl) poczatkowo go stosowalam, ale slabo sie pienil i nie starczal na dlugo. Obecnie stosuje szampon na bazie chyniny i witamin B KLORANE (ok30zl) do wlosow oslabionych i wypadajacych, wzmacnia wlosy i zapobiega ich wypadaniu a do tego bardzo dobrze sie pieni :) tabletki REVALID lub MERCSPECJAL jednak, aby byly widoczne rezultaty musisz zazywac regularnie i przez kilka miesiecy : ) do tego raz dziennie wieczorem wcieram w skóre głowy LOXON 2% ktory polecił mi dermatolog, jednak i tutaj trzeba czekac kilka miesiecy na rezultaty. Ale wlosy odrastaja naprawde polecam. Ewentualnie LOXON 5% jest mocniejszy jednak na to trzeba miec recepte :) pozdrawiam i cierpliwosci życze :)

43. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  44. anonim2009-09-10 19:55:54 anonim zgłoś do usunięcia

Mi też czasem wypadają włosy i zawsze wtedy biorę tabletki Silica przez około 2 tyg. I wszystko wraca do równowagi.

45. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  46. nesi2009-09-12 10:10:46 nesi zgłoś do usunięcia

ja też w takim wypadku łykam tabletki Silica

47. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  48. NaughtyLal2009-10-04 13:11:54 NaughtyLal zgłoś do usunięcia

poprobuj jakies inne tabletki, na kazdego co innego dobrze dziala, a najlepiej to maszeruj do lekarza xD

49. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  50. frenzied2009-10-06 22:20:49 frenzied zgłoś do usunięcia

Nie eksperymentuj na sobie z tabletkami tylko najpierw dokładnie przestudiuj problem. Dzisiaj byłam u dermatologa (mam identyczny kłopot) i trochę wypytałam o szczegóły. Twoje włosy alarmują o jakimś problemie zdrowotnym - może to być niedobór białka/żelaza/cynku który ewentualnie trzeba uzupełnić. Mogą to być też problemy z tarczycą (jeśli jednocześnie ostatnio słabiej się czujesz, masz zawroty głowy itp. koniecznie zrób badania krwi), może być to zwyczajna, chwilowa reakcja organizmu na gwałtowną zmianę klimatu. Ale najważniejsze na koniec - lekarka mi powiedziała, że wypadanie włosów ma w większości przypadków tło nerwowe. Jeśli jesteś nerwusem, ostatnio dużo się stresujesz, nie wysypiasz, to prawdopodobnie stąd twoje kłopoty - w takiej sytuacji wypoczywaj więcej, pij zioła uspokajające. Poza tym daj trochę odpocząć włosom - płucz je w zimnej wodzie, ograniczaj chemię, suszarkę i prostownicę :) pozdrawiam

51. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  52. magic2009-10-19 11:48:08 magic zgłoś do usunięcia

Wypadanie włosów - przyczyną może być zła dieta, stres, odchudzanie, czy brak żelaza. Ja mam podobny problem i poza maseczkami na włosy (jajko, trochę nafty i soku z cytryny) stosuje tabletki Vitapil. Poleciły mi koleżanki, więc póki co zażywam i czekam na efekty :)

53. anonim2009-11-20 18:17:48 anonim zgłoś do usunięcia

polecam HUMAVIT skrzyp pokrzywa za 250 tabletek place ok 12zł pomaga zarówno na włosy i paznokcie, ja jestem bardzo zadowolona:)

54. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  55. NaughtyLal2009-10-24 17:35:15 NaughtyLal zgłoś do usunięcia

Przypomnialam sobie ze moja ciocia ma tez z tym problem, mozna by jej garsciami wyciagac wlosy.. no i ona zakupiam sobie takie o cos http://lokikoki.pl/product-pol-1492-Wcierki-Placen-Formula-HP-w-ampulkach-12-x-10-ml-WT-Methode.html tylko to juz wyzsza szkola jazdy xD ale na nia dobrze dziala, ladne wlosy jej sie zrobily xD

56. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  57. anonim2009-10-24 19:24:44 anonim zgłoś do usunięcia

Moja mama miała identyczny problem. Musisz odżywiać się poprawnie, to podstawa. Używaj szamponu Vichy do włosów wypadających i kurację Vichy Dercos. Wszystko kupisz w aptece. Po stosowaniu wszystkich preparatów, włosy przestały wypadać ;)) Możesz też zażywać SkrzypoVitę.

58. Spicy2010-03-01 16:50:40 Spicy zgłoś do usunięcia

stosowałam to i nic mi nie pomogło :/

59. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  60. Lyra2009-10-26 15:22:26 Lyra zgłoś do usunięcia

Skrzyp, odpowiednia dieta, żelazo, nie używanie prostownicy i nie nadużywanie suszarki. Gdy się do tego zastosujesz problem wypadania włosów powinien zniknąć. Aha, i nie farbuj często włosów, bo od tego tez mogą wypadać. Mi wypadały :)

61. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  62. tereska8022009-10-29 18:25:16 tereska802 zgłoś do usunięcia

ja mam problem z wypadaniem włosów już od 2 lat. Wydałam niestety majątek na lekarzy, badania i najróżniejsze metody łącznie z mezoterapią i zastrzykami z biotyny. Zero efektu. Brałam vitapil, merzspecial, tabletki vichy, hormony, witaminy, stosowałam loxon 5%, alpicort e, robine mieszanki oraz szampony Vichy z aminexilem, ducray i nic. Dałam sobie na spokój, chyba już nic mi nie pomoże. Ale zrób badania, bo na włosach wszystko się odbija, brak witamin, choroby, nawet łupież czy łojotok powoduje ich wypadanie powoduje wypadanie włosów

63. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  64. aleksandra_16z2009-11-13 14:46:50 aleksandra_16z zgłoś do usunięcia

tak zgadzam sie brakuje ci żelaza albo cynku.... ale proponuje nie łykanie tabletek w kapsułkach lub wjakiś kolwiek inny sposób zażywania żelaza poniewarz psuje zęby... wiem z własnego doświadczenia:p najlepiej jeść produkty które zawierają żelazo np mięsa pochodzenia zwierzęcego.... :0 chyba że niejesz mięsa:P ale w roślinach jakiś tez są .... trzeba na necie poszukać:):)

65. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  66. anonim2009-11-13 16:34:28 anonim zgłoś do usunięcia

zgadzam się z Wami drogie papilotki, że żywność na 1. miejscu... ale jakiś czas temu zaczęły wypadać mi włosy i też wszyscy tak mówili.. zaczęłam jeść prawie wg jadłospisu, zrobiłam badania krwi, czy czasem jakiś pierwiastków mi nie brakuje, byłam u dermatologa (bałam się, że to może grzybica) a włosy nadal swoje... nadal wypadały... byłam załamana patrząc na szczotkę pełną włosów - nie życzę nikomu takiego widoku, dlatego tu piszę co mi osobiście pomogło i polecam carin botea activ - jest nawet teraz w promocji na www.progress.wrzesnia.pl ja sobie mogę już pozwalać na szampony do włosów farbowanych (choć wszyscy mówili, nie farbuj, bo znów zaczną wypadać... a ja uwielbiam mój rudy kolor na głowie pełnej silnych włosów) 3mam kciuki za wszystkie zmartwione papilotki!!! pozdrawima

67. anonim2009-12-01 10:22:59 anonim zgłoś do usunięcia

no koleżanko papilotko - dzięki za radę ;-) włosy się 3 mają tak jak mi uśmiech teraz pozdrawiam

68. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  69. anonim2009-11-14 8:32:16 anonim zgłoś do usunięcia

A mi starsznie wypadaja przez stres ;(

70. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  71. limonka19832009-11-16 0:20:08 limonka1983 zgłoś do usunięcia

PS - polecam wyciąg ze skrzypu forte z Bioogrodów lub to samo z Aflofarma.

72. Anonim Anonim
    2. Wybierz zdjęcie
    3. Wybierz zdjęcie
    4. Wybierz zdjęcie
    5. Wybierz zdjęcie
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Dodaj komentarz:

GośćAnonim

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz. Nie chcesz za każdym razem wpisywać wyniku, zaloguj się lub załóż konto.

Wpisz wynik

zarejestruj sie
WAKACJE Z PAPILOTEM
LETNI PORADNIK