Szczere wyniki ankiety dot. związków (m.in. opinie o pierścionkach zaręczynowych) - oj, jesteśmy wybredne!

06 Maja 2013

Czy tradycyjne podejście do ślubu ma rację bytu w dzisiejszym świecie?

Pierścionek zaręczynowy

Nie da się ukryć, że młode kobiety są obecnie dużo bardziej wyzwolone od swoich matek, czy babć. Dzisiaj nikt już nie powie o 30-latce bez partnera „stara panna, której nikt nie chciał”, tylko „singielka, która nie zwiąże się z byle kim”. Mimo to większość przedstawicielek płci pięknej nie czuje się komfortowo bez obrączki na palcu.

Z ankiety, przeprowadzonej przez serwis sheknows.com, jasno wynika, że gdyby respondentki mogły wybrać: darmowa podróż po Europie lub poślubienie faceta marzeń, aż 80 proc. z nich zdecydowałoby się na tę drugą opcję.

To jednak nie koniec ciekawostek. W sondażu zadano internautkom szereg innych pytań, związanych z małżeństwem. I tak: 34 proc. ankietowanych chciałoby dostać od partnera pierścionek z diamentem, 17 proc. jest całkowicie rozczarowanych swoim pierścionkiem zaręczynowym, a 4 proc zdecydowało się go wymienić u jubilera.

- Zapytaliśmy również respondentki, co myślą o mieszkaniu z facetem przed ślubem. Aż 69 proc. z nich uważa, że to dobry pomysł. Tylko 31 proc. pań stwierdziło, że na ten krok lepiej zdecydować się już po ślubie – czytamy na serwisie.

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (13)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

wizazanka
(Ocena: 5)
2013-05-07 02:53:52

re: Szczere wyniki ankiety dot. związków (m.in. opinie o pierścionkach zaręczynowych) - oj, jesteśmy wybredne!

A mnie interesuje skad bierzecie te dane( procentowe)... powinniscie podac żródlo- czyzbyscie tematy sciagali z wizaz.pl? i wizazanki przeliczali do tych waszych procentow...?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-05-06 15:05:12

re: Szczere wyniki ankiety dot. związków (m.in. opinie o pierścionkach zaręczynowych) - oj, jesteśmy wybredne!

wiekszosc bab jest serio glupich skoro wybraly wiezienie zamiast darmowej podrozy. dzieki bogu jestem zdrowa...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anna
(Ocena: 5)
2013-05-06 19:27:46

Może nogi masz zdrowe, bo głowę to niekoniecznie ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-05-06 20:22:56

ahahahah kocham was dziewczyny :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-05-06 07:01:19

re: Szczere wyniki ankiety dot. związków (m.in. opinie o pierścionkach zaręczynowych) - oj, jesteśmy wybredne!

jesli chodzi o pierscionek, kobiety czesto sa niezadowolone bo biora slub bardzo szybko, nawet nie znajac dobrze partnera i vice versa...ja jak zdecyduje sie na slub bede pewna, ze moj partner bedzie znal moje preferencje, wiedzial jaki mam styl i co by pasowalo. ciezko, zeby skromna laska noszaca sie na sportowo byla zadowolona z ogromnego kamienia na zlotej obrączce, bo wolalaby maly skromny, z kolei elegantka na odwrot itd. to jak kupowanie perfum troche. mi podobaja sie platynowe pierscionki lub z bardzo jasnego zlota (jestem dosc blada, nie nosze zoltego zlota) z diamentem, lub jesli facet nie ma kasy, niech bedzie inny kamien lub cyrkonie;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-05-06 07:12:45

Co do pierścionka mam to samo. Mam jasną karnację a w złocie w odcieniu żółtym czuje się staro. Niby jestem elegancka, ale nigdy nie podobały mi się duże kamienie, zawsze w pierścionkach zareczynowych ceniłam sobie skromność

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-05-06 02:46:10

re: Szczere wyniki ankiety dot. związków (m.in. opinie o pierścionkach zaręczynowych) - oj, jesteśmy wybredne!

No i dobrze, trzeba byc wybrednym. :D Zaraz napiszecie "to zostaniesz bez niczego/ sama" itd. Nie chodzi o skrajne wybrzydzanie, ale szkoda mi dziewczyn, które często biorą sobie byle kogo tylko po to, by nie byc singielkami.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-05-06 07:03:39

zgadzam sie kochana! ja mam z 10 adoratorow a wole byc sama, tak mi lepiej. fajnie, ze sie podobam itd. to mile i dowartosciowuje, ale jestem typem samotnika i nie wytrzymuje w zwiazku na dluzsza mete:) masz calkowita racje. moze kiedys ktos mnie usidli. jak nie bede sama i bede tez zadowolona :D

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-05-06 12:44:50

haha! mam identycznie jak anonim wyżej :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-05-06 17:01:26

jasne ;D gadanie.. poprostu nie chce cie nikt fajny ;d haha i takie tlumaczenie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-05-06 17:58:58

Ja mam fajnego faceta, ale byle jakiego bym nie wzięła, nawet gdybym do śmierci miała byc sama. Ponadto Anonim z 17:01:26 pisze mniej więcej to samo co ja - tyczy się to dziewczyn, których nikt fajny (chyba) nie chce i biorą tych BARDZO NIEFAJNYCH z desperacji. To miałam na myśli.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-05-06 02:44:57

re: Szczere wyniki ankiety dot. związków (m.in. opinie o pierścionkach zaręczynowych) - oj, jesteśmy wybredne!

"Wszystko wskazuje na to, że owszem. 65 proc. z nich poślubiłoby mężczyznę, który wyznaje inną wiarę, niż one." Zależy JAK INNĄ wiarę mamy na myśli. Podejrzewam, że panie mogły miec na myśli np. prawosławie albo protestantyzm, czyli nie tak diametralnie różne religie jak np. islam czy hinduizm.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz