Wiosna i lato to tradycyjnie sezon ślubów. Zachęceni doskonałą pogodą narzeczeni często wybierają wakacyjne miesiące, by przysiąc sobie miłość przed ołtarzem. Jeśli i ty w najbliższych tygodniach wybierasz się na rodzinne wesele, koniecznie sprawdź… czego na nim nie jeść. O zatrucie na takiej uroczystości jest bowiem dużo łatwiej, niż mogłabyś się spodziewać!
- Na weselnym przyjęciu w wielu potrawach może czyhać na nas zabójcza salmonella lub gronkowiec. Najbardziej ryzykowne jest spożywanie potraw z surowych jaj i mięsa oraz przetworów mlecznych – ostrzega Fakt.pl.
Dla własnego bezpieczeństwa unikaj zatem tatara, kotleta de volaille, flaków, sałatek z majonezem oraz ciast z kremem. - Takie potrawy nieprawidłowo przygotowywane, lub przechowywane, mogą spowodować, że weselnicy zamiast na poprawiny, trafią następnego dnia do szpitala – dodaje serwis.
Zdarzyło Wam się kiedyś wrócić z wesela z zatruciem pokarmowym?
Michalina Żebrowska
Zobacz także:
Zwykle to kobiecie bardziej zależy na małżeństwie niż mężczyźnie. Jak to zmienić i sprawiać, aby twój partner zapragnął się z tobą ożenić?
Co musicie ustalić przed ślubem?
Zanim powiecie sobie sakramentalne TAK, upewnijcie się, że porozumieliście się w sprawie podziału pieniędzy, mieszkania, domowych obowiązków czy kontaktów z rodzicami.