Zupa rybna: smaczna i pożywna (Jeśli jeszcze nie miałaś okazji jej jeść, ugotuj koniecznie!)

24 Listopada 2012

Smakuje naprawdę wybornie – przekonaj się sama!

zupa rybna

Jeżeli zastanawiasz się właśnie, co przyrządzić dzisiaj na obiad dla siebie i swoich bliskich, mamy dla Ciebie pewną propozycję. Ugotuj smaczną i pożywną zupę rybną, która zachwyci każdego bez wyjątku. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu!

Zupa rybna z warzywami 

Składniki: 2 litry wody, 2 filety rybne dowolnej ryby, 2 ziemniaki, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 mały seler, duża cebula, czerwona papryka, czosnek, pomidor, 2 łyżki mąki pszennej, kilka listków laurowych, ziele angielskie, sól, pieprz, zielona pietruszka

Przygotowanie:

1.Zagotuj w garnku wodę i wrzuć do niej filety. Kiedy woda ponownie zacznie się gotować, odczekaj 10 minut, a następnie wyjmij rybę i odłóż ją na talerz. Po przestygnięciu obierz ją z ości i pokrój na małe kawałki.

2.Do wywaru wrzuć pokrojoną marchewkę, seler, pietruszkę oraz ziemniaki. Gotuj wszystko na małym ogniu, aż zmięknie.

3.Na patelni podsmaż pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę oraz pomidora. Wszystko posyp 2 łyżkami mąki, wymieszaj i dorzuć do gotującego się wywaru.

4.Zupę dopraw do smaku przyprawami, a na koniec dodaj ugotowane wcześniej kawałki ryby i wszystko duś pod przykryciem kilka minut. Całość ozdób zieloną pietruszką. Podawaj z grzankami lub bułkami usmażonymi na masełku. Smacznego!

Strony

Komentarze (5)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

krzy78
(Ocena: 5)
2013-01-29 02:02:50

Bezwzględnie w najbliższy piąteczek przetestuję. Pewnie że pychotka!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-24 23:31:04

smaczne, polecam!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-24 18:43:03

PETYCJA PRZECIWKO GMO W POLSCE: avaaz.org/en/petition/1_milion_podpisow_przeciwko_ustawie_dopuszczajacej_obrot_zywnoscia_GMO_w_Polsce/?fzAIIdb&pv=30

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-24 17:55:59

co za kulinarny dyletant dal tuitaj taki przepis??? zupe rybna gotuje sie na calych rybach!! a wlasciwie na ogonach glowach i osciach! mozna wtedy gotowac dluzej i wywar jest aromatyczny. pozniej sie odcedza a biale mieso ryby wrzuca w duzych kawalkach na 10 min jako dodatek. filrty-phi!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-24 16:07:06

u mnie w domu zupe rybna je sie tylko w Wigilie i inaczej robi niz przepis tutaj. gotuje sie z glow ryb itd.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1