Zapiekanki z kremowym serkiem i Nutellą! ♥

01 Października 2012

Ten deser to zarazem prawdziwa bomba kaloryczna i gwarantowane niebo w gębie!

Zapiekanki z kremowym serkiem i nutellą

Są takie dni, kiedy mamy niepohamowany apetyt na słodycze. Oto wyśmienite zapiekanki - słodkie, czekoladowe i z pewnością zaspokoją na długo wszystkich czekoladoholików ;)

Zapiekanki z kremowym serkiem i Nutellą (źródło: www.thekitchn.com)

Składniki (na 4 porcje):

8 kromek chleba tostowego, 115 g kremowego serka (np. serka topionego lub serka Turek), 4-6 łyżek Nutelli, sól (najlepiej w płatkach), parę kostek rozpuszczonej czekolady (do dekoracji)

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 230 C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż kromki chleba. Wstaw blachę do piekarnika, włącz funkcję grilla i zapiekaj przez 2-3 minuty aż chleb nabierze złocistobrązowego koloru.

Rozsmaruj serek na 4 kromkach, a na pozostałe 4 nałóż Nutellę. Posyp delikatnie solą. Złóż kanapki i wstaw z powrotem do piekarnika na 1,5-2 minuty na każdą stronę.

Przekrój kanapki na trójkąty i polej rozpuszczoną czekoladą. Podawaj natychmiast ze świeżymi malinami lub jeżynami.

Marta Małachowska

Zobacz także:

Na śniadanie schrup BŁYSKAWICZNE TOSTY z warzywami i żółtym serem! (tanio & szybko)

Pyszne kanapeczki na ciepło - idealne na ekspresowy lunch czy śniadanie!

Przepis na ZDROWY OBIAD: Grillowana pierś z kurczaka z brązowym cukrem i cytrusami!

Grillowany kurczak w niecodziennym wydaniu z sosem z brązowego cukru i cytrusów smakuje jeszcze lepiej!

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (15)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-03 20:23:38

FUUUUU

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-02 20:41:01

wole takie grzanki posmarowane maslem,ktore wyrabiam z serkiem topionym ,czosnkiem i posiekanym koperkiem i to smaruje na grzanki mniammm ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-01 16:28:29

sól? Po co Wam to? Przecież on zabija, pamiętajcie to biała śmierć. Ale chętnie zjem na śniadanie w tą sobotę. :D tylko bez soli, bo nie lubię jej.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-02 15:51:35

Ale 'biała śmierć' mówi się na cukier :P

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-01 16:10:22

MMMMMMNIAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMM!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-01 12:48:44

Ta sól mnie nie zachęca ... lepsze było by połączenie serka waniliowego i Nutelli :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-01 11:03:24

i przełamywanie smaku czekolady solą...mniam

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-01 15:34:45

to chyba nie problem usunąć sól z przepisu i zrobić po swojemu . ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-02 15:50:27

Sól wzmacnia smak czekolady...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-01 10:20:18

wygląda pysznie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-01 10:19:48

uwielbiam takie słodkości :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz