Włoska przekąska: Pizza z grzybami i czosnkiem (zrób smakowitą NIESPODZIANKĘ ukochanemu)

30 Stycznia 2013

Po co zamawiać gotowe danie skoro możesz w kilkanaście minut przygotować je sama w domu.

pizza

Pizza prawdopodobnie pojawiła się już 3000 lat temu. Z czasem bardzo się zmieniła i dziś jest jednym z najpopularniejszych specjałów kuchni włoskiej. Jeśli dotychczas, gdy nachodziła cię na nią ochota, dzwoniłaś do pobliskiej pizzerii, najwyższa pora nauczyć się piec ją w zaciszu własnego domu. To proste!

Pizza z grzybami i pieczonym czosnkiem

Składniki:

Ciasto – pół kilograma mąki, pół kostki drożdży, szklanka letniej wody, płaska łyżeczka soli, dwie łyżeczki cukru

Farsz – 1 duża główka czosnku (upieczonego wcześniej w piekarniku z solą i oliwą), kilka pieczarek, ruccola (ewentualnie szpinak bądź karbowana sałata), ser mozarella, oliwa z oliwek, koncentrat pomidorowy i ketchup.

Przygotowanie:

Wymieszaj drożdże, odrobinę soli, cukier oraz połowę porcji wody i odstaw na kwadrans. Następnie do miski wsyp mąkę, resztę soli, wlej wodę, drożdże i wyrób ciasto. W razie potrzeby dosyp mąki. Ciasto ułóż na blasze posmaruj mieszanką koncentratu i ketchupu, po czym wyłóż na nie pieczony czosnek, sałatę oraz grzyby. Całość posyp mozzarellą i skrop odrobiną oliwy z oliwek. Piecz przez 10-15 minut w temperaturze 220 stopni.

Smacznego!

Przepis na czosnkowo-grzybowy farsz – ohmyveggies.com

Strony

Komentarze (29)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

boom
(Ocena: 5)
2013-01-30 21:45:14

Ku*wa laski jakie wy jesteście puste.... czytając wasze komentarze płakać się chce:P pzdr

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
A.
(Ocena: 5)
2013-01-30 17:49:19

jeśli chodzi o ciasto na pizzę to pół kostki to stanowczo za dużo! jeszcze nie jest określone dokładnie ile gramowa to kostka...podobnie dwie łyżeczki cukru,to ma być przecież ciasto na pizzę czyli danie raczej słone czy pikantne,a nie drożdżówkę. na pizzę w zupełności wystarczy na pół kilograma mąki 15 gramów drożdży i odrobina cukru może pół łyżeczki,bardzo ciepła woda,łyżeczka soli i można dodatkowo dodać 1 łyżke oleju (wtedy ciasto jest bardziej elastyczne i lepiej się wyrabia). samo ciasto trzeba wyrabiać ok.10-15 min.a potem odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcie na minimum1 godz.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
aaaaa
(Ocena: 5)
2013-01-30 17:08:29

haha niby po co miałabym podstawiac jedzenie jakiemus fagasowi? dzięki, ale nie nie jestem już głupia, żeby znowu się z kimś wiązać i być oszukiwaną. jedyny samiec jakiemu mogę podstawiać jedzenie to pies albo kot

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 19:23:03

mam nadzieję, że wszystkie okoliczne "fagasy" tak samo myślą o tobie ;* forever alone ;*

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 19:27:02

też mam taką nadzieję bo nie mam ochoty znowu być okłamywana ale jeśli ty jesteś naiwna to tylko twoja sprawa

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 21:35:27

miliony osób są w szczęśliwych związkach, skoro trafiałaś na frajerów to trzeba zmienić towarzystwo, albo dać sobie spokój i żyć normalnie, wyżywanie się w internecie tez nie jest okej.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 23:34:13

są dopóki się nie dowiedzą, że facet oszukiwał. współczuję naiwności

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-31 00:08:05

boze juz ktorys raz tutaj widze podobny komentarz. dziewczyno ogarnij sie, nikogo to nie obchodzi

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
aaaaa
(Ocena: 5)
2013-01-30 17:07:16

mg87mg87

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 16:52:17

Kocham pizze, ale nie chce mi się robic ;d

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 12:51:47

ZROB NIESPODZIANKĘ SWOJEMU UKOCHANEMU I ZROB MU PIZZE Z CZOSNKIEM, A POTEM Z TYM ZABÓJCZYM ODDECHEM IDZ Z NIM DO LOZKA., MMMMM, JAK ZMYSŁOWO HAHAHAHAHAHAHAHHAAAHA

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 12:57:47

hahahahahahaha własnie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 16:53:22

Widać że jesteś głupią gówniarą. Jak się jest w związku z długoletnim stażem to nie przeszkadza że partnerowi "zionie" czosnkiem.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 23:28:10

gówniarą? mam 32 lata i nie przepadam jak moj mąż ma nieświeży oddech, nie ganie go za to ale po prostu to nieprzyjemne. skoro ty to tak lubisz to niech Ci jeszcze wsadzi kawałek szpinaku miedzy jedynki, to je to

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-31 00:12:23

Jakbyś trochę poczytała to dowiedziałabyś się, że po upieczeniu czosnek traci ostry smak i zapach 32-letnia Anonimko z 23:28:10.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-31 10:22:28

32 lata a wypowiedź na poziome 14latki, żenada kobieto, trochę kultury!!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-31 22:00:38

ja tam jednak sądzę, że to dość nieprzyjemne.. ale co kto lubi :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 11:38:48

jak nie chce wam się robić ciasta, to polecam pizze na placku tortilla, smakuje świetnie!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 11:11:14

Wszystkie składniki, które mój facet uwielbia. Zrobię niespodziankę :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 10:50:24

soli nie dodajemy najpierw, tylko potem, wraz z mąką i resztą wody. warto dodać, że najpierw lepiej rozpuścić tę sól w reszcie wody i dopiero wtedy dodać, zeby nie zabic drożdży.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 06:26:09

Pieczony czosnek w calosci w kawalkach?? Jak dlugo piec czosenek i w jakiej temperaturze ??

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 08:53:30

No właśnie.. duża główka czosnku wcześniej upieczonego i co , mam jebnąć taką całą główkę na środku placka i koniec ? Masakra

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 09:43:09

180 stopni, przekrajasz go na pół polewasz oliwa i solisz. Pieczesz około 30 minut aż będzie miękki w środku i będzie się rozsmarowywał jak masło.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-30 16:54:26

Używajcie mózgów. Google nie gryzie, poza tym pod spodem macie link skąd przepis i tam jest odsyłacz jak upiec czosnek. Trochę pomyślunku a nie wszystko na tacy podać...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-31 11:19:36

Zamknij jape koleżanko.. Jak już podają przepis zerżnięty z innej strony to niech podają cały a nie w połowie przecież i tak wiemy że jest skopiowany z innej strony więc co im to za różnice robi czy skopiują wszystko czy pół.. Jak już coś robić to robić a nie ! Równie dobrze mogliby napisać : robisz ciasto potem dodatki kładziesz na ciasto i koniec, bo przecież na stronie z której jest przepis jest napisane jak zrobić ciasto i przygotować dodatki nie ? Więc też troszkę pomyślunku w Twoją stronę Bejbe.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-31 20:27:57

"zamknij jape" wyzsza kultura, gratulacje ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz