Wielkanocny przepis: Jaja faszerowane w skorupkach

01 Kwietnia 2010

To bardzo proste danie, którego przygotowanie zajmie ci nie więcej niż pół godziny. Zaplanuj je na niedzielne śniadanie, cała rodzina będzie podziwiać twój talent kulinarny!

Jajka faszerowane w skorupkach

To bardzo proste danie, którego przygotowanie zajmie ci nie więcej niż pół godziny. Zaplanuj je na niedzielne śniadanie, cała rodzina będzie podziwiać twój talent kulinarny!

Składniki: 

* jajka (ich liczba zależy od liczby gości),

* bułka tarta,

* pęczek szczypiorku,

* sól i pieprz.

Przygotowanie:

Odłóż jedno jajko, a resztę  ugotuj na twardo. Pozwól im wystygnąć, a następnie nożem przekrój wzdłuż (w skorupkach - postaraj się ich nie uszkodzić). Wyjmij z nich białko oraz żółtko, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj bułkę tartą (pół szklanki na każde sześć jajek), drobno pokrojony szczypiorek, surowe jajko oraz przyprawy (ewentualnie łyżkę masła). Całą masę dokładnie wymieszaj i nafaszeruj nią skorupki. Posyp bułką tartą, po czym smaż na złoty kolor. Jajka możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Smacznego!

Krystyna Podolska

Zobacz także:

Czy hamburger może być dietetyczny?

Może! Poznaj domowe przepisy na dietetyczne hamburgery i hot dogi, które smakują lepiej niż w barze szybkiej obsługi!

Dietetyczny zegar biologiczny

Wsłuchaj się w rytm swojego ciała i dostosuj do niego swój sposób żywienia.

Strony

Komentarze (25)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2011-04-07 14:57:23

mniami mniami:) ja też zawsze robię:) tylko w tym roku już się nei będę męczyła z tymi skorupkami tylko kupię waflowe foremki:):)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-04-07 14:53:08

ja tez co roku robię na Wielkanoc;) pyszności:) a wiecie co widziałam ostatnio? takei wafelki w kształcie jajek, którymi można zastąpić zwykłą skorupkę i się nie trzeba męczyć z tym przecinaniem jajek...:) super;) widziałyście to już?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-07 11:39:43

robiłam takie tylko jeszcze z drobniutko pokrojonymi pieczarkami. pychota ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-03 13:45:06

Moja mama robi to co święta. ;) pychotka :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-02 20:21:48

Widziałam ten przepis w Pani Domu bodajże, nawet identyczne zdjęcia...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-02 11:56:33

Moja mama robi to co rok ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-02 11:27:30

Tutaj wpisz treść komentarza...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-01 22:48:52

ej ale smazyc trzeba w skorupkach??

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-01 23:04:09

tak :) swoją drogą przepis stary jak świat ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-01 21:07:58

ten przespis jest na wielkanoc w numerze SUPER TV , wlasnie wczoraj go czytalam i zdjecie tez pochodzi stamtad ... moze wymyslcie cos sami

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-01 16:40:19

Ja robie to troche inaczej, bez surowego jajka i bulki tartej ( ja jedynie do smazenia) za to dodaje jeszcze smazone pieczarki i wedlinke a na koniec lyzke majonezu:) pycha.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz