Wielkanocny przepis: Jaja faszerowane w skorupkach

To bardzo proste danie, którego przygotowanie zajmie ci nie więcej niż pół godziny. Zaplanuj je na niedzielne śniadanie, cała rodzina będzie podziwiać twój talent kulinarny!
Wielkanocny przepis: Jaja faszerowane w skorupkach
01.04.2010

To bardzo proste danie, którego przygotowanie zajmie ci nie więcej niż pół godziny. Zaplanuj je na niedzielne śniadanie, cała rodzina będzie podziwiać twój talent kulinarny!

Składniki: 

* jajka (ich liczba zależy od liczby gości),

* bułka tarta,

* pęczek szczypiorku,

* sól i pieprz.

Przygotowanie:

Odłóż jedno jajko, a resztę  ugotuj na twardo. Pozwól im wystygnąć, a następnie nożem przekrój wzdłuż (w skorupkach - postaraj się ich nie uszkodzić). Wyjmij z nich białko oraz żółtko, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj bułkę tartą (pół szklanki na każde sześć jajek), drobno pokrojony szczypiorek, surowe jajko oraz przyprawy (ewentualnie łyżkę masła). Całą masę dokładnie wymieszaj i nafaszeruj nią skorupki. Posyp bułką tartą, po czym smaż na złoty kolor. Jajka możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Smacznego!

Krystyna Podolska

Zobacz także:

Czy hamburger może być dietetyczny?

Może! Poznaj domowe przepisy na dietetyczne hamburgery i hot dogi, które smakują lepiej niż w barze szybkiej obsługi!

Dietetyczny zegar biologiczny

Wsłuchaj się w rytm swojego ciała i dostosuj do niego swój sposób żywienia.

Polecane wideo

Komentarze (25)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 07.04.2011 14:57
mniami mniami:) ja też zawsze robię:) tylko w tym roku już się nei będę męczyła z tymi skorupkami tylko kupię waflowe foremki:):)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 07.04.2011 14:53
ja tez co roku robię na Wielkanoc;) pyszności:) a wiecie co widziałam ostatnio? takei wafelki w kształcie jajek, którymi można zastąpić zwykłą skorupkę i się nie trzeba męczyć z tym przecinaniem jajek...:) super;) widziałyście to już?
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 07.04.2010 11:39
robiłam takie tylko jeszcze z drobniutko pokrojonymi pieczarkami. pychota ;)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 03.04.2010 13:45
Moja mama robi to co święta. ;) pychotka :)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 02.04.2010 20:21
Widziałam ten przepis w Pani Domu bodajże, nawet identyczne zdjęcia...
odpowiedz

Polecane dla Ciebie