To bardzo proste danie, którego przygotowanie zajmie ci nie więcej niż pół godziny. Zaplanuj je na niedzielne śniadanie, cała rodzina będzie podziwiać twój talent kulinarny!
Składniki:
* jajka (ich liczba zależy od liczby gości),
* bułka tarta,
* pęczek szczypiorku,
* sól i pieprz.
Przygotowanie:
Odłóż jedno jajko, a resztę ugotuj na twardo. Pozwól im wystygnąć, a następnie nożem przekrój wzdłuż (w skorupkach - postaraj się ich nie uszkodzić). Wyjmij z nich białko oraz żółtko, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj bułkę tartą (pół szklanki na każde sześć jajek), drobno pokrojony szczypiorek, surowe jajko oraz przyprawy (ewentualnie łyżkę masła). Całą masę dokładnie wymieszaj i nafaszeruj nią skorupki. Posyp bułką tartą, po czym smaż na złoty kolor. Jajka możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Smacznego!
Krystyna Podolska
Zobacz także:
Czy hamburger może być dietetyczny?
Może! Poznaj domowe przepisy na dietetyczne hamburgery i hot dogi, które smakują lepiej niż w barze szybkiej obsługi!
Wsłuchaj się w rytm swojego ciała i dostosuj do niego swój sposób żywienia.