To bardzo proste danie, którego przygotowanie zajmie ci nie więcej niż pół godziny. Zaplanuj je na niedzielne śniadanie, cała rodzina będzie podziwiać twój talent kulinarny!
Składniki:
Przygotowanie:
Odłóż jedno jajko, a resztę ugotuj na twardo. Pozwól im wystygnąć, a następnie nożem przekrój wzdłuż (w skorupkach - postaraj się ich nie uszkodzić). Wyjmij z nich białko oraz żółtko, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj bułkę tartą (pół szklanki na każde sześć jajek), drobno pokrojony szczypiorek, surowe jajko oraz przyprawy (ewentualnie łyżkę masła). Całą masę dokładnie wymieszaj i nafaszeruj nią skorupki. Posyp bułką tartą, po czym smaż na złoty kolor. Jajka możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Smacznego!
Zobacz także: